Bli kontaktperson

Har du lite tid över på din fritid och skulle vilja stötta någon som verkligen behöver det? Då är du personen vi söker.

Kompis och medmänniska

Som kontaktperson fungerar du som medmänniska till någon som behöver ett socialt stöd. Personen du stöttar har någon form av funktionsnedsättning, antingen fysisk eller psykisk, och är mellan 12 och 65 år. 

Ni träffas, pratar på telefon och gör aktiviteter tillsammans, så som du skulle göra med en kompis. Det kan handla om att bara prata en stund och om att gå ut på stan eller på bio ihop. 

Vanligtvis träffas ni varannan vecka och har telefonkontakt varannan vecka, men andra tider kan förekomma.

Ansvarsfull och medmänsklig

Vi söker dig som vill dela med dig av din tid och har en positiv människosyn. Du ska vara ansvarsfull och ha ett medmänskligt och respektfullt förhållningssätt. Du bör också vara självständig, initiativtagande och lyhörd och flexibel inför hur den du stöttar vill ha det.

Vi behöver unga män

I dagsläget har vi särskilt stort behov av unga män mellan 18 och 30 år. Det är många unga killar med funktionsnedsättning som vill ha en annan man att prata och umgås med.

Stöd & ersättning

Ersättning utgår i form av arvode och omkostnadsersättning. Du har också möjlighet att delta i organiserade träffar för kontaktpersoner varje år. Uppdraget går att kombinera med annan anställning i Kungsbacka kommun.

Innan uppdraget påbörjas görs en kontroll mot polis och socialregister. 

Så ansöker du

Kontakta:

Enhetschef Ellinor Lind
0300-83 46 27
ellinor.lind@kungsbacka.se

eller

Koordinator Terése Eriksson
0300-835029
terese.eriksson@kungsbacka.se