Bli ledsagare

Som ledsagare följer du med den du stödjer på till exempel friluftsaktiviteter, kulturevenemang eller aktiviteter inom föreningslivet.

Ledsagning är ett yrke som handlar om att ge personer med funktionsnedsättning möjlighet att delta i olika aktiviteter och få en aktiv fritid. Du följer med den du stödjer på till exempel friluftsaktiviteter, kulturevenemang eller aktiviteter inom föreningslivet.

Ansvarsfull & trygg

För att bli ledsagare ska du vara mellan 18 och 65 år och vilja dela med dig av din tid. Vi vill också att du ska ha en positiv människosyn, vara ansvarsfull, medmänsklig och ha en trygg och stabil tillvaro.

Lyhörd & flexibel

Du bör kunna arbeta självständigt och samtidigt vara lyhörd inför hur den du stödjer vill ha det. Ibland kan det ta tid att etablera kontakt.

Tystnadsplikt

Som ledsagare har du tystnadsplikt. Det betyder att du inte får berätta för någon om den du ledsagar. Varken under tiden uppdraget pågår eller efteråt.

Lön och stöd

Som ledsagare får du lön enligt AB, Sveriges kommuner och landstings kollektivavtal, ekonomisk ersättning vid olika utlägg och vägledning och stöd.

Så ansöker du

Kontakta:

Enhetschef Ellinor Lind
0300-83 46 27
ellinor.lind@kungsbacka.se

eller

Koordinator Terése Eriksson
0300-835029
terese.eriksson@kungsbacka.se