Jyckens hunddagis

Jyckens hunddagis är ett socialt arbetskooperativ. Här kan du som har en psykisk sjukdom, psykisk funktionsnedsättning eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning få en meningsfull sysselsättning som kooperatör eller hundpromenerare.

Jyckens hunddagis är till för dig som: 

  • på grund av en psykisk funktionsnedsättning har stora svårigheter att ta del av arbetsmarknadens utbud och andra aktiviteter 
  • inte har rätt till daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

Gå ut med hundar eller bli kooperatör

Vårt hunddagis är ett socialt arbetskooperativ. Här kan du få en meningsfull sysselsättning och du kan delta genom att vara kooperatör eller hundpromenerare.

Arbeta som kooperatör

Som kooperatör är du medlem i kooperativet med egna ansvarsområden och arbetsuppgifter och behöver kunna arbeta minst tre arbetspass i veckan. Förutom att ta hand om och gå promenader med hundarna finns arbetsuppgifter inom lokalens skötsel, ekonomi och administration, trädgård veckoinköp till kooperativet. 

För att bli kooperatör börjar du alltid som hundpromenerare. Till stöd har du handledare från förvaltningen för Funktionsstöd.

Vara hundpromenerare

Som hundpromenerare går du ut med dagisets hundar tillsammans med kooperatörer och handledare. Promenadpassen är mellan cirka klockan 10-11 eller 13.30-14.30.

Du har också möjlighet att delta i en gemensam kaffestund och social samvaro samband med promenaden.

Kontakt

Bli hundpromenerare
Vill du bli hundpromenerare eller få mer information kontaktar du arbetsterapeuten inom sysselsättningen på telefon 0300-83 80 63.

För hundkunder
Vill du lämna din hund på Jyckens hunddagis kontaktar du oss på
Telefon: 0300-83 89 58
E-post: hunddagisjyckens@gmail.com

Läs mer om hur du anlitar Jyckens för att ta hand om din hund under rubriken nedan.

Lämna din hund på Jyckens

Du som har en tik eller en kastrerad hanhund kan ansöka om plats för din hund hos oss på Jyckens hunddagis.

Hunddagiset har plats för totalt 10 hundar och för att ställa dig i kö kontaktar du Jyckens. Innan du erbjudits en plats får du komma och träffa kooperatörer, promenerare och handledare.

Om du vill ställa din hund i kö eller veta mer är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta gärna

Öppettider för hundar:
Måndag klockan 8-17
Tisdag-fredag klockan 7.30-17.30