För dig som behöver hjälp eller stöd

Covid-19 påverkar oss alla på olika sätt. Behöver du prata med någon om din ekonomi, oro över familjemedlemmar eller behöver du hjälp att handla? Här har vi samlat telefonnummer som du kan ringa.

Behöver du hjälp med något i vardagen?

Många äldre och människor i riskgrupper måste isolera sig till följd av Covid-19. Behöver du till exempel hjälp att handla, hämta en bok på biblioteket eller hämta ut recept från apoteket? Då är du välkommen att höra av dig till kundcentret Kungsbacka direkt, så lotsar vi dig vidare till samordningen för frivilliginsatser.  

Telefon: Kungsbacka direkt 0300-83 40 00
Telefontider: Måndag-torsdag 10-16 och fredag 10-15
E-post: mejla direkt till samordningen för frivilliginsatser på frivilliginsatser@kungsbacka.se

Ring, mejla eller chatta med BRIS

För dig som är upp till 18 år finns BRIS. Du kan prata med en kurator, eller prata med andra unga i Forum. Du kan också läsa, kolla in filmer och lyssna på poddar om viktiga ämnen. Nu finns även en chattbot där du kan söka på vanliga frågor och svar. 

Mer information om BRIS och chattboten

Våld i nära relation

Är du utsatt för våld? Utsätter du någon för våld? Våld kan yttra sig på många sätt och behöver inte bara vara fysiskt. Exempelvis kan våld utövas genom hot. Det kan också handla om psykiska eller ekonomiska påtryckningar.

Läs mer om vårt stöd

Äldrelinjen för dig som vill prata med någon

Äldrelinjen riktar sig till dig som längtar efter att prata med någon, är orolig eller mår psykiskt dåligt. Äldrelinjen drivs av organisationen Mind.

Telefon: 020-22 22 33
Telefontider: vardagar 8-19 och helger 10-16

Läs mer och kontakta äldrelinjen

Påverkas din privatekonomi av covid-19?

Vet du att du kan ansöka retroaktivt om ersättning för karens från och med 11 mars och framåt? Undrar du över hur du kan slippa betala amortering på ditt bolån och vilka regler som gäller för att få a-kassa? I Kungsbacka kommun erbjuder vi ekonomisk rådgivning. Du är varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer. Hos oss får du tips och råd om din privatekonomi. Det är kostnadsfritt och personalen har tystnadsplikt.

Ekonomisk rådgivare Anna Björnör
0300-83 48 48
anna.bjornor@kungsbacka.se

Ekonomisk rådgivare Anette Sternéus
0300-83 39 48
anette.sterneus@kungsbacka.se

Läs mer om ekonomisk rådgivning

Behöver du hjälp med dina rättigheter som konsument?

Vad gäller om ett evenemang eller en resa ställs in på grund av covid-19, coronaviruset och kan du själv avboka en beställd resa? Det får du svar på hos konsumentrådgivningen. Vänd dig till oss så får du tips och råd om dina rättigheter som konsument.

Telefon: 0300-83 40 06
E-post: konsument@kungsbacka.se
Telefontider: tisdag-torsdag 9-12

Läs mer om konsumentrådgivning

Hjälp till dig som har problem med missbruk eller beroende

I och med att många nu sitter hemma så ser man en ökad risk för beroenden och missbruk av olika slag. Om du själv eller någon i din närhet har missbruksproblem med exempelvis alkohol- eller spelberoende finns hjälp att få. Kontakta vuxenenheten om du vill ansöka om hjälp eller är orolig för att någon i din närhet missbrukar. Du kan vara anonym om du vill.

Telefon: 0300-83 53 31
E-post: mottagningsenheten.vuxna@kungsbacka.se

Är du eller den du är orolig för under 20 år ska du kontakta Mottagning barn och unga.

Telefon: 0300-83 48 89.

Läs mer om Vuxenenheten

Vändpunkten

Vändpunkten är en samtalsmottagning för vuxna och ungdomar som har problem med alkohol eller narkotika. Mottagningen erbjuder råd, stöd och samtalsbehandling, både enskilt och i familjesamtal.

Telefon: 0300-83 61 00
E-post: individochfamiljeomsorg.vandpunkten@kungsbacka.se

Vändpunkten erbjuder även stöd till anhöriga. 

Läs mer om vår anhöriggrupp här 

Stöd till dig som driver företag

Just nu är det oerhört svårt att vara företagare. Vi finns här, och hjälper dig vidare. 

Läs mer om hur vi stöttar dig som företagare