Om evenemang, kultur och mötesplatser

Regeringen har infört förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för mer än 50 personer för att förhindra spridningen av coronaviruset. Förbudet gäller från söndag 29 mars.

Vi följer de riktlinjer som finns och anpassar vår verksamhet och våra evenemang därefter. 

Bibliotek och simhallar omfattas inte av förbudet, det innebär att ishall, simhallar och biblioteksverksamhet har öppet som vanligt. Även idrottsträning fortsätter som tidigare. 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla besökare som är över 70 år eller som uppvisar även lindriga sjukdomssymptom att hålla sig hemma.

Håll dig uppdaterad

Frågor och svar

 • Vad händer om en föreställning ställs in?

  +

  I de fall en föreställning ställs in, kontaktas alla berörda biljettköpare via mejl eller telefon. Köpta biljetter återlöses exklusive serviceavgiften. Läs mer om köpvillkor på Ticketmaster.se.

  Läs mer på Kungsbacka Teaterns webbsida.

 • Hur vet jag om något av kommunens evenemang är inställt?

  +

  I evenemangskalendern finns aktuella evenemang. Sidan uppdateras löpande.

  Gå till evenemangskalendern

 • Kommer arrangemang så som teater och andra tillställningar i Kungsbacka att ställas in?

  +

  All publik verksamhet på Kungsbacka Teater är inställd under våren. Läs mer på Kungsbacka Teaterns webbsida.

  På regeringens hemsida kan du läsa mer om beslutet och vad som gäller för allmänna sammankomster och tillställningar. 

 • Varför stänger kommunen inte idrottsanläggningarna?

  +

  Det handlar om folkhälsa, att vi vill att folk ska fortsätta röra på sig och vi vill att våra verksamheter ska vara igång så mycket det går.

  Om detta blir en långvarig situation, vill vi bidra till ett så normalt samhälle som möjligt. Men det förutsätter att alla tar sitt eget ansvar och följer myndigheternas rekommendationer om hygien.

  Den som känner sjukdomssymptom bör stanna hemma för att inte smitta andra, oavsett om det gäller coronavirus eller annan förkylning.

 • Vad gäller för campingar i sommar?

  +

  Än så länge planerar campingarna att öppna, eftersom de inte omfattas av Folkhälsomyndighetens beslut om max 50 personer vid sammankomster och offentliga tillställningar. Ändrar Folkmyndigheten sitt beslut så agerar campingarna efter det.

  Alla campinganläggningar har satt in extra åtgärder som Folkhälsomyndigheten rekommenderar för att minska smittspridning i gemensamhetsanläggningar. Exempelvis genom extra städning av gemensamma utrymmen som tvätt, kök och toaletter, men för att vara säker på vad som är öppet på campingområdet så rekommenderar vi att man kollar med respektive camping.

 • Jag har fått information om att min bok kommit in. Jag tillhör riskgruppen och vill/kan inte lämna mitt hem just nu. Hur länge håller ni min bok?

  +

  I meddelandet du fått står datumet du senast kan hämta boken. Du kan be en anhörig låna boken åt dig. Din anhörige behöver ha lånekortsnummer/personnummer och pinkod. Tänk på att endast lämna ut personliga uppgifter till någon du litar på och att ditt bibliotekskort är en värdehandling.

 • Jag har lånat en bok på Frillesås bibliotek som har stängt. Jag undrar var jag kan lämna tillbaka min bok?

  +

  Du kan lämna tillbaka din bok på Fyren, Biblioteksbussen, Åsa, Fjärås, Onsala eller Kullaviks bibliotek. Du kan också låna om boken om den inte är reserverad via Mina sidor på bibliotekets webbplats eller ringa till biblioteket.

 • Jag är försenad med att lämna tillbaka böcker, ljudböcker eller talböcker (Daisy). Jag tillhör riskgruppen och kan inte ta mig till biblioteket. Kommer jag få förseningsavgift?

  +

  Vi har tillfälligt tagit bort alla förseningsavgifter. Du kan låna om boken om den inte är reserverad via Mina sidor på bibliotekets webbplats eller ringa till biblioteket.