Om evenemang, kultur och mötesplatser

Regeringen har nu infört förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för mer än 50 personer för att förhindra spridningen av coronaviruset. Förbudet gäller från söndag 29 mars.

Vi ser just nu över vår verksamhet och planerade evenemang och kommer att följa de riktlinjer som finns.

Bibliotek och simhallar omfattas inte av förbudet, det innebär att ishall, simhallar och biblioteksverksamhet har öppet som vanligt. Även idrottsträning fortsätter som tidigare. 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla besökare som är över 70 år eller som uppvisar även lindriga sjukdomssymptom att hålla sig hemma.

Håll dig uppdaterad

Frågor och svar

 • Vad händer om en föreställning ställs in?

  +

  I de fall en föreställning ställs in, kontaktas alla berörda biljettköpare via mejl eller telefon. Köpta biljetter återlöses exklusive serviceavgiften. Läs mer om köpvillkor på Ticketmaster.se.

  Läs mer på Kungsbacka Teaterns webbsida.

 • Hur vet jag om något av kommunens evenemang är inställt?

  +

  I evenemangskalendern finns aktuella evenemang. Sidan uppdateras löpande.

  Gå till evenemangskalendern

 • Kommer arrangemang så som teater och andra tillställningar i Kungsbacka att ställas in?

  +

  I nuläget genomför vi våra föreställningar på Kungsbacka Teater som planerat, men med färre än 500 personer i salongen med besökare, personal och artister inräknade. Vi förhåller oss till polismyndighetens beslut om att inga sammankomster på fler än 500 personer får hållas. Vissa arrangörer väljer ändå att ställa in föreställningar och vi uppdaterar webbplatsen löpande med senaste informationen. Läs mer på Kungsbacka Teaterns webbsida.

  På polisens hemsida kan du läsa mer om beslutet och vad som gäller för allmänna sammankomster och tillställningar. 

  Sammankomster gäller inte skolans verksamhet. 

 • Varför stänger kommunen inte idrottsanläggningarna?

  +

  Det handlar om folkhälsa, att vi vill att folk ska fortsätta röra på sig och vi vill att våra verksamheter ska vara igång så mycket det går.

  Om detta blir en långvarig situation, vill vi bidra till ett så normalt samhälle som möjligt. Men det förutsätter att alla tar sitt eget ansvar och följer myndigheternas rekommendationer om hygien.

  Den som känner sjukdomssymptom bör stanna hemma för att inte smitta andra, oavsett om det gäller coronavirus eller annan förkylning.

 • Jag har fått information om att min bok kommit in. Jag tillhör riskgruppen och vill/kan inte lämna mitt hem just nu. Hur länge håller ni min bok?

  +

  I meddelandet du fått står datumet du senast kan hämta boken. Du kan be en anhörig låna boken åt dig. Din anhörige behöver ha lånekortsnummer/personnummer och pinkod. Tänk på att endast lämna ut personliga uppgifter till någon du litar på och att ditt bibliotekskort är en värdehandling.

 • Jag har lånat en bok på Frillesås bibliotek som har stängt. Jag undrar var jag kan lämna tillbaka min bok?

  +

  Du kan lämna tillbaka din bok på Fyren, Biblioteksbussen, Åsa, Fjärås, Onsala eller Kullaviks bibliotek. Du kan också låna om boken om den inte är reserverad via Mina sidor på bibliotekets webbplats eller ringa till biblioteket.

 • Jag är försenad med att lämna tillbaka böcker, ljudböcker eller talböcker (Daisy). Jag tillhör riskgruppen och kan inte ta mig till biblioteket. Kommer jag få förseningsavgift?

  +

  Vi har tillfälligt tagit bort alla förseningsavgifter. Du kan låna om boken om den inte är reserverad via Mina sidor på bibliotekets webbplats eller ringa till biblioteket.