Stöd till företagare i utmanande tider

Här har vi samlat information om stöd med anledning av covid-19, som kan vara bra för dig som företagare att känna till.

Vi har tagit fram affischer med budskapet "Det är inte över, håll avstånd" för att förtydliga vikten av att fortsatt hålla avstånd. Använd gärna affischen i dina lokaler.

Ladda ner affischen Håll avstånd.

Information, stöd och samarbetspartners

  • Verksamt.se har mycket bra information om ersättningsstödet. Du som driver enskild näringsverksamhet eller handelsbolag med minst en fysik delägare och som har drabbats av minskad omsättning på grund av coronavisuret kan söka ersättningsstöd.
  • Business Region Göteborg Här finns rådgivning och stöd för dig som företagare. De har också uppdaterad information om nationella stödpaketet och andra möjligheter.
  • Almi.se Hos Almi Halland kan du som är i behov av finansiering ansöka om lån. Kontakta Almi Halland på 0771-55 85 00.
  • Visita som är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen har lanserat en kampanj ”Safe to visit” för att informera om åtgärder mot smittspridning på restauranger, hotell och campingplatser.
  • Svensk Handel har tagit fram ett material för en trygg och säker handel
  • Kompa Halland (Högskolan i Halmstad) är ett samverkansprojekt som ska genomföra kompetensutvecklingsinsatser för personer som är varslade, permitterade eller anställda i ekonomiskt utsatta företag i Halland. Syftet är att minska sårbarheten och mildra effekterna av coronakrisen i det halländska näringslivet. Projektet pågår mellan juni 2020 och augusti 2022.

Kontakta gärna

naringsliv@kungsbacka.se