Stöd till företagare i utmanande tider

Just nu kan det vara oerhört svårt att vara företagare. Världsläget kring Covid-19 gör att många av er har fått ställa om. I osäkra tider vill vi göra det lätt för dig som företagare att snabbt få hjälp. Vi finns här, och hjälper dig vidare.

Behöver du hjälp snabbt? Ring oss på 0300 – 83 40 00

Även om det är tufft finns resurser och hjälp att få. Här har vi samlat länkar dit du själv kan vända dig till för stöd, råd och information.

Samlad information från myndigheter och organisationer

 • På verksamt.se finns samlad information från myndigheter om det nya coronaviruset som är viktig för dig som företagare att känna till.
  verksamt.se
 • För dig som är fastighetsägare finns tips, råd och information från Fastighetsägarna om hanteringen av covid-19.
  fastighetsagarna.se

Stöd, råd och vägledning kring de nationella stödpaketen

 • Hos Företagslotsen Extra och Business Region Göteborgs samlade information finns rådgivning och stöd för dig som företagare, som är uppdaterade på nationella stödpaketet och andra möjligheter.
  businessregiongoteborg.se
 • Västsvenska Handelskammaren har startat en sida som uppdateras regelbundet med olika länkar och information gällande Corona.
  vastsvenskahandelskammaren.se
 • Connect Väst - Navigera och parera
  connectsverige.se

Tillsammans för Halland

Med anledning av läget just nu Region Halland lanserat ett extra rådgivningsstöd för dig som är företagare i Halland. Tre kunniga aktörer - Almi, TEK kompetens och Coompanion - ger vägledning och rådgivning i ämnen som nationella stödpaket och andra åtgärder. Du kan också få råd om var du enklast får hjälp med frågor som "Hur varslar jag personal?" och "Hur gör jag för att skjuta upp skatten?".

 • ALMI. Är du i behov av finansiering kan du ansöka om lån hos Almi. Om du redan har lån finns det möjlighet att söka anstånd med amorteringar. Regeringen har föreslagit att Almi får ett kapitaltillskott på 3 miljarder kronor för att öka sin utlåning till små och medelstora företag i hela landet. 
  0771-55 85 00
  almi.se
 • TEK kompetens
  035-17 18 91
  tek.se
 • Coompanion erbjuder kostnadsfri rådgivning till samhällsentreprenörer, sociala entreprenörer och kooperativ. 
  0346-450 140
  coompanion.se

Timbanken

Timbanken är ett stöd för dig som driver ett företag i Halland. Du kan få fem fria konsulttimmar till exempel inom ekonomi, juridik och avtal.
timbanken.se

Vill du berätta om hur ditt företag tagit sig an denna svåra utmaning? Ni är många som agerat både snabbt och kreativt. Det vill vi gärna höra mer om och dela med andra - tillsammans är vi starka. Mejla oss gärna på naringsliv@kungsbacka.se

Pressträff om näringslivet den 20 mars

Vid en presskonferens onsdag den 20 mars berättade Anneli Skoglund, biträdande kommundirektör om hur kommunen arbetar för att stötta företagen i Kungsbacka.

Ellinor Filipsson, näringslivschef berättade om den tuffa situation som företagarna möter just nu och om de senaste dagarnas åtgärder från kommunens sidaför att stödja näringslivet i Kungsbacka.

På presskonferensen berättade även Katarina Öryd, förvaltningschef för Bygg & Miljöförvaltningen om hur vi arbetar med tillsyn tillstånd och vilka åtgärder man gör för den verksamheten. 

Livesändning från Frukostklubben

Den 19 mars, klockan 8.30 livesände vi vår föreläsning  "Läget i Västsverige före, under och efter corona" med Johan Trouvé, VD Västsvenska Handelskammaren. 

Kontakta gärna

naringsliv@kungsbacka.se