Så arbetar vi inom miljö och hälsoskydd

Utifrån vårt ansvar som tillsynsmyndighet genomför vi tillsyn och kontroller för att minska smittspridning av covid-19. På denna sida samlar vi råd och stöd till verksamheter inom restauranger, caféer och barer.

Miljö & Hälsoskydd vill gärna underlätta för dig som företagare i denna utmanande tid. Du hittar riktad information här i form av trycksaker som du kan ladda ner.

Chatt 20 maj 15-16

Onsdagen den 20 maj klockan 15-16 bjuder vi in till chatt. Det är inspektörer från avdelningen för Miljö- och hälsoskydd som bemannar. Vi hoppas och tror att det kan vara en kanal för oss att skapa dialog. Välkommen att chatta med oss. Chatten öppnar upp längre ner på sidan när det är dags.

Regler för mat och dryck

Med anledning av covid-19 pandemin gäller nya regler för verksamheter som serverar mat och dryck. Reglerna gäller för restauranger, barer, caféer, skolmatsalar, cateringverksamheter, nattklubbar samt andra verksamheter som serverar mat eller dryck till sina gäster.

Vi hänvisar till Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer m.m. HSLF-FS 2020:9. 

Till företagare

Läs mer om vilka skyldigheter ni har som verksamhetsutövare här när det gäller servering av mat: Nya regler för servering av mat

Vill du ha tips och råd om vad du kan göra i din lokal för att förhindra smittspridning? Tips och råd att förhindra smittspridning

Hur undviker jag trängsel i min restaurang och hur stort avstånd är tillräckligt?
Här kan du läsa mer om vad som gäller för avstånd mellan och inom ett sällskap.

Viktigt att tänka på är att samma regler gäller både inomhus och utomhus, alltså även på din uteservering.