Pressträffar angående covid-19

Kungsbacka kommun bjuder löpande in till pressträffar för att informera med anledning av covid-19. Pressträffarna livesänds, men du kan alltid se videoklippet i efterhand.

Senaste pressträffen: 10 maj

Måndag den 10 maj bjöd vi in till en digital pressträff med anledning av coronaviruset covid-19, den här gången med fokus på vaccinering. Delar av pressträffen sändes live inifrån Tingbergshallen, som står redo som vaccinationscentral för fas 3 och 4 i vaccineringen. 

På agendan: Kungsbacka kommuns vaccinsamordnare Ola Hamberg berättar om arbetet med vaccinering som gjorts hittills samt om kommunens roll inför fas 3 och 4 som startar tisdag 11 maj. Charlotte Lagerqvist som är verksamhetschef för regionens vaccinationscentral i Kungsbacka (Tingbergshallen) berättar om hur det kommer att gå till under vaccineringen.

Vi får även höra medarbetare från kommunen som berättar om deras delaktighet i arbetet med att göra iordning lokalen, för att anpassa den för vaccinering utifrån regionens behov och önskemål. Bland annat har arbetet inneburit kontakt med föreningar som behöver flytta ut från lokalen, snickeriarbete till inredningen och tillgänglighetsanpassningar av lokalen.

Pressträffen sänds live via Teams, och du kan även se klippet i efterhand via Youtube. 

Tidigare pressträffar

Du kan se samtliga pressträffar via spellistan Presskonferenser för covid-19 på vår Youtubekanal.