Kampanj: Hur smart är din coronastrategi?

Vi behöver påminna oss själva om att vi inte är tillbaka i en normal vardag och varje val vi gör är viktigt, corona är fortfarande närvarande. Så, hur tar du ansvar? Hur smart är din coronastrategi? Så lyder Kungsbacka kommuns nya kampanj för att bromsa smittspridningen.

– Vi ser ett behov av att påminna om att corona fortfarande är närvarande. Vi är inte tillbaka i en normal vardag och varje val vi gör är viktigt, säger Lotta Blomqvist, chef för säkerhet och beredskap. 

Del 1: Hur smart är din coronastrategi?

I korta intervjuer på stan med unga framkommer det att många följer riktlinjerna när de umgås med familjen och är runt äldre personer. Men när de träffar jämnåriga är de inte lika noggranna med att hålla avstånd och följa riktlinjerna.

– Vi testar nu ett nytt grepp i vår kommunikation som ska uppmana unga till att tänka efter själva, istället för att komma med pekpinnar, säger Sandra Lindqvist, digital kommunikatör.

Kampanjen riktar sig mot unga vBilderna i kampanjen visar unga i olika sociala sammanhang, likt bilder som ofta delas på sociala medier. Kampanjen går ut på Instagram, eftersom det är den kanalen som unga befinner sig på. 

– Eftersom det är en riktad kampanj mot personer i åldrarna 18–30 är det inte alla som kommer att se bilderna i sina flöden, och det kan det vara bra att veta. Det betyder inte att vi inte kommunicerar om covid-19, det betyder bara att kampanjen når rätt målgrupp, förklarar Sandra Lindqvist, digital kommunikatör.

Del 2: Vilka bilder delar du när smittan ökar?

Nästa steg i kampanjen har budksapet "Vilka bilder delar du när smittan ökar?"

Många känner till utrycket FOMO som står för Fear Of Missing Out. De bilderna du postar på dina sociala medier bidrar till vad som är ett accepterat beteende bland dina vänner. 

– Är du på fest och delar bilder på dina kompisar som står och kramas och dansar ihop blir det normaliserat. Då vill vi hellre att man uppmuntrar till att ta promenader och gå ut i skogen, säger Sandra Lindqvist. 

 

Vill du veta mer? Kontakta gärna 

Sandra Lindqvist, digital kommunikatör
0300-83 44 88
sandra.lindqvist@kungsbacka.se