Skolprogram Queer up 2018

Inför festivalen Queer up bjuder Förskola & Grundskola in till temadagar 15-18 maj på Elektronen.

Temadagarna riktar sig till elever från mellanstadiet till gymnasiet och är tänkt som en del i skolornas sex och samlevnadsundervisning.

Eleverna bör vara på plats 15 minuter innan föreställningen eller workshopen startar. Alla programpunkter sker på Elektronen, Industrigatan 2a i Kungsbacka.

Teater: A Perfect Lover

Teaterföreställningen handlar om Olle, en vanlig kille som tänker mycket på sex och att bli av med oskulden. Han planerar för ett kärleksmöte med Jasmine men det slutar med ett fiasko- och ett övergrepp. Efter föreställningen fångas elevernas frågor upp i ett enkelt rollspel om rätt och fel, grupptryck, identitet, förebilder och sociala medier.

Lärare bör vara med och gärna EHT-personal för att kunna fånga upp elevers frågor i efterhand.

För åk 8, 9 och Gymnasiet.

Datum och tid: 15 maj klockan 10.30 och 13, 16 maj klockan 9 och 11.

Workshop deluxe – musikskapande

Med glädje och bra pepp skapar David Stök Ekman med band musik tillsammans med eleverna. Vi gör trovärdiga låtar innehållande vers, brygga och refräng som vi sedan hjälper till att färdigställa till kompletta låtar att kunna lyssna på och sjunga tillsammans.

Workshop Deluxe har sedan starten 2014 genomfört cirka 100 workshops och Skapande skola-projekt i ett 10-tal olika kommuner med inbokade återbesök.

För högstadiet och gymnasiet.

Datum och tid: 15 maj klockan 13-15.

Teater: Typ tjej typ kille typ

Totalteatern ger en föreställning som med värme, humor och allvar, på ett engagerat sätt, tar upp könsnormerna och utsattheten i att avvika från dem och att sexualiseras som tjej. Efteråt fångas elevernas frågor upp utifrån deras verklighet och vi pratar om gränser, beteenden, krav och deras egna erfarenheter. Det sätter igång tankar och känslor kring den egna könstillhörigheten.

En stark och angelägen teaterupplevelse som väcker lust och nyfikenhet hos flickor och pojkar att ytterligare utforska genusfrågorna.

För mellanstadiet och åk 7.

Datum och tid: 17 maj klockan 10 och 12.30, 18 maj klockan 10 och 12.30.

Anmälan

För anmälan och mer information, kontakta:

Lisbeth Önnerskog
0300-83 44 62
lisbeth.onnerskog@kungsbacka.se