Fritid för dig med funktionsnedsättning

Det finns flera olika fritidsverksamheter som du kan delta i om du har någon form av funktionsnedsättning.

Välkommen till mötesplatser för unga och Kulturskolan och föreningar som har anpassade aktiviteter för dig och din fritid.

Sommarlovsaktiviteter 2021

I sommar arrangeras många roliga aktiviteter för barn och unga i kommunen. Klicka här för att läsa sommarlovsprogrammet!

Mötesplatser för unga

I hela kommunen finns mötesplatser för dig som är ung. Dit kan du komma för att träffa andra unga, starta ett projekt eller arrangera ett evenemang.

Har du frågor? Kontakta gärna vår ungdomskonsulent Anna:
Telefonnummer: 0300-83 78 45
Mejladress: anna.gustafsson@kungsbacka.se

Kulturskolan

Kulturskolan har kurser i musik, drama och konst för dig som är 7-20 år.
Mer information om Kulturskolans verksamhet för dig med funktionsnedsättning.

Föreningar och andra

ParaMe

Sök efter idrott och träning utifrån dina egna förutsättningar. ParaMe är en webbplats fylld med inspiration, träning och läger som du kan anmäla dig till. Där kan du hitta föreningar och aktiviteter i närheten där du bor. Gå in på para-me.se

Nybygget

Nybygget är en del av Kungsbacka IF och riktar sig till barn och ungdomar som har funktionsnedsättning. Vi har tre lag som är uppdelade efter kunskapsnivå: Nybygget 1, Nybygget 2 och Nybygget Barn.

Vill du börja träna med oss? Hör av dig till Nybyggets ledare. Kontaktuppgifter hittar du under respektive lag.

Nybygget 1
För dig som är 14 år och äldre. Vi har träning på lördagar mellan kl. 10-11 på Inlags konstgräs i Kungsbacka. Om du är intresserad av träna med oss kontakta gärna ledaren Anders Hillerz.
Kontaktuppgifter till Anders:
Telefonnummer: 073- 80 19 210
Mejladress: anders@hillertz.se

Nybygget 2
För dig som är 14 år och äldre! Vi tränar på tisdagar kl. 18-19:30. Om du är intresserad av träna med oss kontakta gärna ledaren Marit Petersson:
Kontaktuppgifter till Marit:
Telefonnummer: 073- 57 28 050.
Mejladress: marit.pson98@gmail.com

Nybygget Barn
För dig som är mellan 4-14 år! Vi tränar på söndagar kl. 11-12. Om du är intresserad av träna med oss kontakta gärna ledaren Karin Johansson:
Kontaktuppgifter till Karin:
Telefonnummer: 070- 73 17 387

Handboll

Handboll för Alla, HK Aranäs

Innebandy

Varla Heroes

Kungsbacka Dansklubb

Volleyboll

VK Westan

Kör

Kungskören

Pausad på grund av coronapandemin!
En kör för alla. Sjung med med rösten, hjärtat och med tecken. Från 12 år!
Klicka här för att läsa mer om Kungskören.

Stöd och hjälp

Du som har en funktionsnedsättning kan få stöd av kommunen. Grunden för vårt stöd är att du ska kunna leva och ta del av samhället som alla andra. På den här sidan kan du läsa mer om stöd till dig med funktionsnedsättning.