Fritid för dig med funktionsnedsättning

Det finns flera olika fritidsverksamheter som du kan vara med i om du har någon form av funktionsnedsättning.

Stöd och hjälp

Du som har en funktionsnedsättning kan få stöd av kommunen. På den här sidan kan du läsa mer om stöd till dig med funktionsnedsättning.

Få hjälp med dina fritidsaktiviteter

Har du funktionsnedsättning och behöver stöd för att vara med på en fritidsaktivitet? Kommunen gör först en individuell bedömning för att bevilja att du kan få stöd. Ta kontakt med din socialsekreterare för mer information. Om du inte har en socialsekreterare kan du kontakta Funktionsstödsenhetens mottagningstelefon:

Telefonnummer: 0300-83 87 57
Telefontid: måndag–fredag klockan 10–12

Ta med en vän

Vill du ta med en vän som stöd och hjälp eller bara som sällskap på en aktivitet? Då kan du skaffa ett Pluspolarekort som gör att din vän följer med gratis på aktiviteterna! Läs mer om Pluspolarekort.

Mötesplatser för unga

I hela kommunen finns mötesplatser för dig som ung. Dit kan du komma för att träffa andra unga, starta ett projekt eller arrangera ett evenemang.

Har du frågor om mötesplatserna och aktiviteterna där? Kontakta gärna:

Anna Gustafsson, ungdomskonsulent
Telefonnummer: 0300-83 78 45
Mejladress: anna.gustafsson@kungsbacka.se

Kulturskolan

Kulturskolan har kurser i musik, drama och konst för dig som är 7–20 år.
Mer information om Kulturskolans verksamhet för dig med funktionsnedsättning.

Passalen

Diana och Zana från Passalen Kungsbacka håller i aktiviteter.

Plats: Mötesplats Hålabäck (gamla Protonen), Blomstergatan 2 i Kungsbacka

Har du frågor om aktiviteterna eller har problem med att anmäla dig? Kontakta Diana Rönnberg: diana@passalen.se

Anmäl dig till aktiviteterna i Passalens app som finns att ladda ner här:

Passalens drömverkstad med pyssel och konst

Tillsammans hittar vi på en kreativ aktivitet som att måla, skissa, pyssla eller gör collage. Anmäl att du tänker komma!

Dag och tid: torsdagar klockan 17.30-19.30

Passalens fredagsklubb

Kom och fredagshäng! Vi bjuder på enklare fika. Titta i appen för mer information om aktiviteten. Anmäl att du tänker komma!

Dag och tid: fredagar jämna veckor 15.30-17.30, start vecka 38

Fub

Fub är en förening för barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsnedsättningar. Du hittar flera olika fritidsaktiviteter på Fubs webbplats eller Fubs facebookgrupp.

ParaMe

Sök efter idrott och träning utifrån dina egna förutsättningar. ParaMe är en webbplats fylld med inspiration, träning och läger som du kan anmäla dig till. Där kan du hitta föreningar och aktiviteter i närheten där du bor. Gå in på para-me.se

Nybygget

Nybygget är en del av Kungsbacka IF och är för barn och ungdomar som har en funktionsnedsättning. Vi har tre lag som är uppdelade efter olika nivåer.

Nybygget 1
För dig som är 14 år och äldre. Vi tränar på lördagar. Vill du träna med oss? Kontakta:
Anders Hillertz, ledare
Telefonnummer: 0738-01 92 10
Mejladress: anders@hillertz.se

Nybygget 2
För dig som är 14 år och äldre! Vi tränar på tisdagar. Vill du träna med oss? Kontakta:
Marit Petersson, ledare
Telefonnummer: 0735-72 80 50
Mejladress: marit.pson98@gmail.com

Nybygget Barn
För dig som är mellan 4-14 år! Vi tränar på söndagar. Vill du träna med oss? Kontakta:
Karin Johansson, ledare
Telefonnummer: 0707-31 73 87

Handboll

Handboll för Alla, HK Aranäs

Innebandy

Varla Heroes

Kungsbacka Dansklubb

Musik och sång

Kungskören

En kör för alla. Sjung med med rösten, hjärtat och med tecken. Från 12 år!
Klicka här för att läsa mer om Kungskören.