Film och fralla på Facklan

Filmfrukost i Facklan

Kultur & Fritid fortsätter med de välbesökta filmfrukostarna med film och fralla. Tema: Människan och staden. Anmäl dig nedan för att säkra en plats. Fri entré.

En stad är mer än bara människor och byggnader. För att trivas behöver vi trygghet, innehåll, trivsel, identitet, tillhörighet och själ.

I denna serie utforskar vi mot- och framgångsfaktorer för att en stad ska vara attraktiv och levande.

Vi förlänger frukostarna med 30 minuter för de som vill stanna kvar för spännande eftersamtal.

9 mars Citizen Jane: Battle for the City 

07:30-8.00 Frukost och mingel 
08.00-09:30 Filmvisning
09:30-10.00 Eftersamtal

92 minuter. Svensk text

Stadsplaneringskonflikternas moder: Slaget om New York. På ena sidan står Robert Moses, stadsplaneraren med avsikten att riva halva New York för att bana väg för betongen. På andra sidan Jane Jacobs, den folkliga hjälten som gjorde sitt yttersta för att försvara parkerna, byggnaderna och i förlängningen det levande samhället. Citizen Jane: Battle for the City följer hennes kamp mot modernismens stadsbygge, anpassat för allt annat framför människan.

Eftersamtal kl. 9:30 – 10
Sofia Larsson, kommunantikvarie på Kultur & Fritid, berättar om sitt arbete att värna om kulturmiljöer i Kungsbacka.
Boka 9 mars 

27 april City of Gold

07:30-8.00 Frukost och mingel 
08.00-09:30 Filmvisning
09:30-10.00 Eftersamtal 

91 minuter. Engelskt tal, engelsk text

I denna matodyssé följer vi Pulitzer-prisvinnande matkritikern Jonathan Gold genom Los Angeles. Gold är en kulinarisk geograf som ritar om kartan i sin jakt efter autentiska matställen. Vare sig det är en food truck eller en enkel lunchrestaurang berättar maten historier om stadens invånare vars hemliga familjerecept Gold tar del av med evig nyfikenhet, skarpt intellekt och existentiell längtan.

Eftersamtal: Jessica Blume, Kungsbackas platsutvecklare berättar om vikten av småföretag och andra faktorer som gör staden levande. Hur gör vi Kungsbacka till en City of Gold?
Boka 27 april 

 

25 maj Radiant City

07:30-8.00 Frukost och mingel 
08.00-09:30 Filmvisning
09:30-10.00 Eftersamtal

93 minuter, engelskt tal, engelsk text.

Sedan slutet av andra världskriget har Nordamerikas bostadsutveckling dominerats av förortens framväxt. Dessa konstgjorda, bildominerade stadsdelar försöker ineffektivt återskapa äldre, mer organiskt byggda samhällen. I filmen vävs olika experters kommentarer om förortens essens ihop med en skildring av invånarnas liv där. Men i slutet finns det en twist – är föreställningen om förorten ens sann?

Eftersamtal: Viktoria Fagerlund, verksamhetschef för Strategiska avdelningen på Samhällsbyggnadskontoret diskuterar Kungsbackas strategi för tillväxt och vilka aspekter man kan tänka på för att undvika eventuella negativa effekter av den snabba exploateringstakten.
Boka 25 maj

Facebook

Följ oss på vår facebooksida för senaste nytt.

Arrangör

Kultur & Fritid 

Kontakta gärna

Biostaden Facklan

0300-104 78

Öppettider
Biljettkassan och telefonväxeln är bemannad en timma innan första föreställningen.

Besöksadress
Norra Torggatan 8-10

Postadress
434 40 Kungsbacka