Filmfrukost i Facklan

Kultur & Fritid fortsätter med de välbesökta filmfrukostarna med film och fralla. Tema: plats, självbild och identitet. Anmäl dig nedan för att säkra en plats. Fri entré.

I våras var temat ”Människan och staden”. Då utforskade vi mot- och framgångsfaktorer för att en stad ska vara attraktiv och levande.

I höst vill vi gräva vidare i temat och undersöka Kungsbackas självbild genom att ta avstamp från skildringar från andra platser – både fiktiva och verkliga - som ställer sig samma fråga.

Vi visar två filmer där regissörerna använder sig av fotoprojekt och kameran som verktyg för att framkalla och ta tillvara platsens identitet, skönhet och själ och sätta invånarnas betydelse för bygden under lupp.

9 november Faces Places

07:30-8.00 Frukost och mingel 
08.00-09:30 Filmvisning
09:30-10.00 Eftersamtal

89 minuter. Svensk text

När den 89-åriga regissören Agnès Varda möter 34-årige graffitikonstnären JR, vet de direkt att de ska arbeta tillsammans. Som två syskonsjälar far de på en gemensam resa genom den franska landsbygden och skildrar människors liv och öden med hjälp av en mobil fotoautomat.
Golden Eye Documentary Prize, Cannes 2017- Oscarsnominerad 2018. 
Agnès Varda utsågs 2008 till hedersdoktor vid Göteborgs universitet.

Efter filmen: Petra Johansson har en lång bakgrund inom media, television och konst. Hon är numera verksamhetsledare på Art Inside Out, som arbetar med kultur som en katalysator för att aktivera en plats och spegla dess inneboende kraft. 
Petras besök sammanfaller med Art Inside Out residenset ”Skift” som under hösten har ägt rum i Äskhults by.

Länk till anmälan 9/11

 

14 december Amatörer

07:30-07:45 Frukost och mingel (observera kortare frukost)
07:45-09:30 Filmvisning (obervera starttiden)
09:30-10.00 Eftersamtal 

102 minuter. Svensk tal

Ett drama fyllt av uppkäftig humor och ett stort bultande småstadshjärta
Välkommen till Lafors! Ett litet svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när den tyska lågpriskedjan Superbilly överväger att etablera sig på orten. 500 nya jobb skulle förändra allt! Nu gäller det att sätta Lafors på kartan meddelar kommunchefen och snart är beslutet om en kommunfilm fattat. Kulturbudgeten är dessvärre slut men kommunanställde Musse får en vågad idé; Vi låter skolungdomarna göra filmen – som ett skolprojekt i demokratins anda! Det är ju modernt, nytänkande – och gratis …

Efter filmen: Mariana Vikström, biträdande kommundirektör, diskuterar utmaningarna Kungsbacka kommunen står inför och vikten av samspelet mellan invånarna, näringslivet och beslutsfattare. Vad händer med Kungsbackas självbild nu när vi växer?

Länk till anmälan 14/12

 

Facebook

Följ oss på vår facebooksida för senaste nytt.

Arrangör

Kultur & Fritid 

Kontakta gärna

Biostaden Facklan

0300-104 78

Öppettider
Biljettkassan och telefonväxeln är bemannad en timma innan första föreställningen.

Besöksadress
Norra Torggatan 8-10

Postadress
434 40 Kungsbacka