Skolbio

Var med på presentationen på tisdag 28/8 på Biostaden Facklan. Anmäl dig nedan. Här kan du botanisera i hela höstens filmutbud för elever i för- och grundskolan samt gymnasiet.

Tisdag 28 augusti presenterar vi hela skolbioprogrammet för hösten 2018.

Anmäl dig på länken nedan för att vara med på kvällen i Biostaden Facklan. Vi ger tips på hur du kan använda filmerna i ämnesundervisningen och vi avslutar med sedvanlig visning av hemlig film!

Anmälan till 28/8 kl 18.00 via denna länk

https://simplesignup.se/private_event/133814/77de2f5eee

Inför hösten 2018

Alla föreställningarna bokas direkt via en länk till Simple Sign-up. Det finns en länk till respektive film och visningstillfälle. Länkarna finns på Biostaden Facklans hemsida under fliken Skolbio. Alla filmerna presentras också längre ned på sidan.

Besked om plats

Du får besked om plats i samma stund som du gör din anmälan! Ett bekräftelsemejl från Simple-Signup kommer direkt till din inbox. Kom ihåg att boka platser även till pedagogerna, men fakturan avser endast antal elever.

Om man inte får plats

Antal lediga platser till respektive föreställning uppdateras efter varje bokning.
”Rullgardinen” där man bokar antal platser tillåter bokning av endast det maxantal som finns lediga i salongen.  När salongen är fullbokad kommer man att kunna boka flera platser i en så kallad ”Extra salong”.

Viktigt att tänka på: för att "Extra salongen" ska vara tillgänglig måste ordinarie salongen vara full. Till exempel, om du vill boka 30 platser, men endast 10 platser finns kvar måste du boka dessa 10 platser först och sedan göra en ny bokning via samma länk. Rullgardinen kommer att avse en Extra salong och du bokar de resterande 20 platserna. Facklan kommer att hantera din bokning manuellt och kontakta dig för att försäkra att visningen i Extra salongen blir av.

Kostnad

Platserna kostar 20 kronor per elev. Tänk på att du måste boka antal platser inklusive lärare när du bokar. Förvaltningen för Kultur & Fritid internfakturerar elevplatserna.
Du behöver inga fysiska biljetter, det räcker med bokningen.

Bussar

Din pedagogiska enhet har en pott med pengar för att bekosta resor till kultur- och natur- resmål. Vid frågor kontakta din rektor, förskolechef eller Jonaz Björk, utvecklingsledare Förskola & Grundskola: jonaz.bjork@kungsbacka.se 

Hösten 2018

Förskolebio

Svenskt tal, 31 minuter
Spelperiod vecka 39 (24/ 9 – 28/9) och vecka 40 (1/10– 5/10)

Paket med tre alldeles nya knattefilmer:

Vatten över huvudet
Fisketur av Uzi Geffenblad
Sverige 2018, 9,5 minuter
Betty är en ensam, hungrig katt som är ute och fiskar mitt i natten. Baserad på Lotta Geffenblads bilderbok ”Betty mitt i natten”.

Badväder av Charlotta Lennartsdotter
Sverige 2018, 10 minuter
En flicka tillbringar en vacker sommardag med sin morfar. På sin väg ner till badet möter de sommarens alla djur som också njuter av solen.

Odd är ett ägg av Kristin Ulseth
Norge 2017, 12 min
Odd har ett visst funktionshinder, hans huvud är ett ägg. Han kan bara drömma om att överhuvudtaget leka med andra barn. Tills han blir kär i det orädda biet Gun.
Med henne har han så roligt att han helt glömmer bort sitt ömtåliga huvud.

Åk F-3

Agatha-granndetektiven

Teman: Familj, identitet, vänskap.
Svenskt tal., 1 timme 17 minuter
Spelperiod: vecka 41 (8/10-12/10) och vecka  42 ( 15/10 -19/10)
Tioåriga Agatha-Christine, A-C, gillar att vara ensam, hon älskar mysterier och deckarhistorier. Hon har nyss flyttat in i ett nytt hus och i ett källarförråd inreder hon en detektivbyrå. Det första fallet verkar vara enkelt, men det utvecklar sig till en mycket komplicerad historia. Huvudmisstänkt är en jämnårig kille som A-C stöter ihop med i närbutiken på hörnet.

Trailer

Till filmhandledning

Åk 3-6

Monky

Tema: Syskonkärlek. Familj och hem. Att gå vidare
Svenskt tal, 1 timme 30 minuter
Spelperiod: vecka 46 (12/11 -16/11) och vecka 47 (19/11-23/11).

Elvaårige Frank och hans familj har lämnat storstadslivet för drömmen om att driva en skidanläggning på landet. Föräldrarna tampas med att få verksamheten att gå runt och lider samtidigt en svår förlust, som lämnar familjen i sorg. Kort därpå hittar Frank en livs levande apa i familjens trädgård. Apan kallar de för Monky och med henne kommer en vändning. Det går snart upp för dem att Monky inte är en vanlig apa och att det inte är en tillfällighet att hon dyker upp just i deras trädgård. Men vem är hon, var kommer hon ifrån och går det att hemlighålla henne för byn? Monky leder familjen från Sverige till Thailands djupaste djungel. Kanske kan hon också hjälpa familjen i sorgen och med ekonomin?
Den färgstarka filmen väcker frågor om återfödelse, önsketänkande och hur man gör för att släppa taget om någon man älskar. Den lyckas balansera de tunga frågorna med humor och påhittighet.

Trailer

Åk 7 - gymnasiet

Amatörer

Teman: Samhälle, demokrati, media.
Svenskt tal, 1 timme 50 minuter
Spelperiod: vecka 43 (22/10) och vecka 45 (5/11 -9/11)
Lafors. Ett litet samhälle som en gång i tiden hade mycket att erbjuda. Nu en småstad bland många andra, med övergivna industrier och desperat behov av nystart. Problemet verkar vara på väg att lösa sig när en tysk lågpriskedja överväger att öppna en butik i samhället. För att öka tyskarnas vilja att etablera sig i staden, bestämmer sig kommunledningen för att producera en reklamfilm.

Trailer

Till filmhandledning

Åk 9 - gymnasiet

Vad ska folk säga?

Norskt tal, Urdu, 1 timme 46 minuter
Spelperiod: vecka 48 (26/11 -30/11( och vecka 49 (3/12-7/12)

Sextonåriga Nisha är till synes som vilken 16-årig tjej som helst i Oslo. Hon spelar basket, hänger med polare och festar. Men hemma är hon tvungen att följa familjens konservativa pakistanska traditioner. Dubbellivet kolliderar när hennes pappa kommer på henne med att ha en hemlig pojkvän. Som straff kidnappas hon och skickas till Pakistan.
Vad ska folk säga är Iram Haqs smärtsamt utelämnande andra långfilm som visar en omöjlig kärlek mellan en far och dotter.

Trailer

Filmhandledning

 

Övrig bra information och fakta om skolbio 

Tala film tala liv - pedagogiskt studiematerial

Artikel Skolbio gör världen begripligare

www.filmomediepedagogik.se

www.kritiker.se

Kontakta gärna