Höstens program

Här kan du botanisera i hela höstens filmutbud för elever i för- och grundskolan samt gymnasiet.

Bokning

Bokning sker via mejl till Biostaden Kungsbacka på kungsbacka@svenskabio.se märkt ”Förskolebio” alternativt ”Skolbio” i ämnesfältet.

Du får ett bekräftelsemejl gällande din bokning senast två veckor innan visningsdatumet. 

Ange önskad film, önskat visningsdatum, antal platser, kontaktperson, mejladress och mobilnummer till kontaktpersonen.

E-postadress: kungsbacka@svenskabio.se

Platserna bokas via mejl och kostar 20 kronor per elev. Tänk på att du måste boka antal platser inklusive lärare när du bokar. Du behöver inga fysiska biljetter, det räcker med bokningen.

Du betalar skolbion i e-handeln.

Här hittar du en lathund för hur du ska göra.

Här finns alla filmers filmhandledning.

Förskolebio

Arne Alligator

Svenskt tal, 30 minuter
Spelperiod: vecka 41 och 42 på vardagar 6-8, 13-15 oktober klockan 10.

YouTube-stjärnan Arne Alligator tar steget till bioduken med sina populäraste animerade musikvideor och bjuder in barn och vuxna att sjunga med i låtarna och se till att taket lyfter i salongerna. Vi får även följa med Arne på äventyr i verkligheten.

Förskola och åk F-2

Latte igelkott och den magiska vattenstenen

Svensk tal, 1 timme, 18 minuter
Spelperiod: vecka 41 och 42 på vardagar 6-8, 13-15 oktober klockan 9.

Tema: Klimat, vänskap och familj.

Följ med till Hemskogens underbara värld, befolkad av listiga och snälla djur; Latte Igelkott, Ekorren Tjum och många andra. I skogen råder torka men det sägs att det finns en magisk vattensten i björnarnas rike… Latte är en ovanligt stöddig liten igelkott och ger sig av ensam för att hämta stenen. Men för att komma dit måste Latte ta sig genom lodjurens och vargarnas riken. Och om hon lyckas ta sig dit, hur skall hon då kunna röva bort vattenstenen från björnarnas borg?

Filmen bygger på Sebastian Lybecks bok ”Latte Igelkott och vattenstenen”, en finlandssvensk klassiker som kom ut första gången år 1956. Boken har översatts och älskats sedan dess, inte minst i Tyskland där den blivit en storfavorit för flera generationer.

Åk 2-4

Away 

Utan tal, 1 timme, 15 minuter.
Spelperiod: vecka 43 på vardagar 20-22/10 klockan 9.

Tema: Äventyr, natur och drömmar.

Efter ett flyghaveri hittar en pojke skydd i en sagolik grönskande oas. Där blir han en vän med en liten fågel som följer med honom på motorcykel över en mystisk ö. Men de jagas av något stort, tyst och mörkt som rör sig lunkande över ön. Vägen mot räddningen är lång och svindlande vacker.

Åk 4-6

Binti

Svensk text, 1 timme, 30 minuter
Spelperiod: vecka 43 på vardagar 20-22 oktober klockan 9.

Tema: Asyl, vänskap och sociala medier.

Binti är 12 år och född i Kongo men flyttade som bebis till Belgien med sin pappa. Trots att hon är papperslös vill Binti leva ett vanligt liv och drömmer om att bli en känd vloggare precis som idolen Tatyana. Drömmen blir avbruten när Binti och hennes pappa får beskedet att de måste flytta tillbaka till Kongo. Med hög energi och lekfullhet avhandlas allvarliga ämnen som; vem har rätt att bo i ett land och vem har rätt att drömma.

Åk 7-9

Perfect 10

Svensk text, 1 timme, 28 minuter
Spelperiod: vecka 45 och 46 på vardagar 3-5 och 10-12 november klockan 9.

Tema: Familj, identitet och sport.

14-åriga Leigh bor med sin pappa i utkanten av Brighton. Hon tränar hårt för sin framtid som gymnast och kämpar samtidigt för att få ihop terminsavgifterna. När en äldre halvbror, som Leigh inte visst fanns, dyker upp förändras tillvaron.

Åk 8-gymnasiet

The Peanut Butter Falcon

Svensk text, 1 timme, 48 minuter
Spelperiod: vecka 45 och 46 på vardagar 3-5 och 10-12 november klockan 9.

Tema: Vänskap, förmågor och att gå sin egen väg.

Zak längtar efter frihet och drömmer om att träna på den professionella wrestling-skolan med sin stora idol, The Salt Water Redneck. Zak har Downs syndrom och känner sig inte hemma på ålderdomshemmet där han bor. Uppmuntrad av sin bästa kompis bestämmer han sig för att rymma, utan pengar och nästan inga kläder. Kort därpå träffar han Tyler, en småkriminell man på flykt, som blir Zaks osannolika allierade. De stretar på längs vägarna, lever livet och Zak får prova på en rad nya saker. Hack i häl är sköterskan Eleanor, som anklagas för Zaks rymning. Vad händer egentligen om hon hittar killarna?

Kontakta gärna