Höstens program

Här kan du botanisera bland hela höstens filmutbud för elever i för- och grundskolan samt gymnasiet.

Här hittar du information om hur du bokar.

Förskolebio, från 2 år

Shooms otroliga resa

Svenskt tal, 33 minuter
Spelperiod: vecka 40 och 41 på vardagar klockan 10.

Lilla ugglan Shoom kommer till världen precis som en storm välter trädet hon bor i men sina uggleföräldrar och sitt ofödda syskon som fortfarande är ett ägg. I stormen kommer den lilla ugglefamiljen ifrån varandra och Shoom står plötsligt ensam med sitt okläckta syskon. Hon måste hitta sina föräldrar! Nu börjar en spännande resa genom den vildvuxna tropiska skogen där både snälla och farliga djur bor. Men ingenting kan stoppa Shoom. Hon är fast besluten att hitta en förälder även om det råkar vara är en alligator!

Förfilm

Detta är den andra filmen om Aston. Aston ska snart fylla år! I sin väntan slår Aston in allt som kommer i hans väg i fall någon skulle ha glömt att även han snart bör få paket.

Här finns lärarhandledning för filmen.

Förskola och åk 1-3

Tottori! Sommaren vi belv superhjältar

Svensk tal, 1 timme, 15 minuter
Spelperiod: vecka 42 och 43 på vardagar klockan 9.

Tema: Familj och äventyr.

Vega och hennes lillasyster Billie är på fjälltur med sin pappa i den norska vildmarken. Plötsligt händer en olycka. Deras pappa faller ner i en bergsskreva och skadar sig. Nu hänger det på Vega och Billie att hämta hjälp. Vägen är allt annat än spikrak och fylld av vilda djur och farliga hinder. En och annan vuxen korsar deras väg men ingen tycks kunna hjälpa dem. De inser att de måste hjälpa pappa på egen hand. De två systrarna uppbringar all sin kraft för att inte vara rädda och när det verkligen gäller upptäcker de sina egna superkrafter.

Här finns lärarhandledning för filmen.

Åk 4-8

Rocca förändrar världen 

Svensk text, 1 timme, 41 minuter.
Spelperiod: vecka 42 och 43 på vardagar klockan 9.

Tema: Äventyr, mod och normer.

En feel-good film på hög nivå!

Varje dag är ett nytt äventyr med påhittiga Rocca, en nutida Pippi Långstrump. Astronauttjejen Rocca har vuxit upp med sin pappa på en rymdstation, men när hon ska börja i skolan måste hon flytta ner till jorden. Efter att ha räddat ett flygplan från att krascha och en ekorre från att bli överkörd flyttar hon in i en egen lägenhet i Hamburg. Med sprudlande nyfikenhet och optimism lär hon känna Youtube, mobbning och vuxenvärldens absurda regler. Som tur är, är hon inte rädd för att ifrågasätta det som känns fel, och visar att det visst är möjligt att förändra världen.

Här finns lärarhandledning för filmen.

Åk 5-7

Den osynliga flickan

Svensk text, 1 timme, 34 minuter
Spelperiod: vecka 46 och 47 på vardagar klockan 9.

Tema: Demokrati, jämställdhet och värdegrunder.

11-åriga Parvana bor med sin familj i den talibanstyrda staden Kabul i Afghanistan. Hennes pappa lever på att hjälpa människor att skriva brev och Parvana är ofta med honom på marknadsplatsen.

När pappan fänglas förändras allt. Kvinnor får inte vistas utomhus utan manligt sällskap och varken Parvana, hennes mamma eller syster kan gå ut och handla mat. Fast besluten att rädda familjen och befria sin pappa klär sig Parvana till pojke och ger sig ut på ett livsfarligt uppdrag.

Här finns lärarhandledning för filmen.

Åk 9 och gymnasiet

Tigrar

Svensk tal, 1 timme, 38 minuter
Spelperiod: vecka 46 och 47 på vardagar klockan 9.

Tema: Psykisk ohälsa, hälsa, livskraft och sport.

En film om att jaga den stora drömmen. En film om fotboll, kärlek och att jaga den stora drömmen - med livet som insats. En verklighetsbaserad skildring inifrån de stora arenorna, de drogfyllda festerna och de snabba bilarna. Men också berättelsen om en ung mans brinnande besatthet, fångad i en absurd fotbollsindustri där allt och alla kan köpas för pengar. Snart är det inte längre en kamp om att vinna eller förlora, utan om att överleva.

Här hittar du alla filmers lärarhandledning.

Kontakta gärna