Artscape Saga i Kungsbacka

Kungsbacka var en av tolv kommuner i Göteborgsregionen som ingick i konstprojektet Artscape som fick tre enorma väggmålningar i början av sommaren.
Artscape Saga är ett konstprojekt som pågick 27 maj–17 juni 2019. Projektet leddes och koordineras av den ideella gatukonstorganisationen Artscape i nära samarbete med kommunerna. Årets tema var världens folksagor.

Konstnärerna

Det kom tre erkända muralmålare till Kungsbacka: Beau Stanton från USA, Dulk från Spanien och Sagie från Sverige.

Beau Stanton (USA)

Med inspiration från antika ornament, mytologi och klassisk bildkonst skapar Beau Stanton verk som belyser moderna samhällsproblem. Stantons konst är elegant och stilren med många spännande detaljer.

Besök gärna Beau Stantons Instagramsida.

Dulk (Spanien)

Surrealisten som målar fantasivarelser och djur med otrolig detaljrikedom. Dulk försöker alltid måla ur barnets perspektiv, eftersom han vill fånga den känsla han själv hade när han först blev inspirerad.

Här kommer du till Dulks Instagramsida.

Sagie (Sverige)

Christofer Sagie är graffitikonstnär och målare och kommer ursprungligen från Karlstad, men är numera verksam i Göteborg. Han jobbar i flera olika stilar, allt från klassisk graffiti till realistiska motiv i olja, akryl och akvarell men främst sprejfärg eller blandteknik. 

Sagie ska tolka andras idéer till målning - det är invånarna i Kungsbacka kommun som har fått lämna idéer och önskemål på vad Sagie ska måla på väggen. Det blir en blandning av majblommor, piratskepp och vattentorn! 

Karta

Här finns en karta där du kan se vart konstverken finns.

Kontakta gärna