CO Laborationer

Löftagruppen ställer ut sina verk under namnet CO Laborationer och att inte leva som man lär. Kungsbacka konsthall 14 mars till 27 april 2014.

Löftagruppen är en ny konstnärsgrupp som består av konstnärerna Ann-Christin Iseborn, Teresa Bortoluzzi, Margit Norrman, Gunnar Apelgren och Elisabeth Billander. Samtliga deltagare arbetar i olika konstnärliga discipliner och undervisar också i estetiska ämnen vid Löftadalens Folkhögskola i Åsa. 

Utställningen visar deras individuella tolkningar på temat - den kollegiala gemenskapen med konsten som plattform. 

I utställningen visas också ett specialkoreograferat dansverk av Lena Cedervall-Broberg.

Utställningens program

Fredag 14 mars 17-20 vernissage 

Invigning 18.00 med tal av Elinor Filipsson, näringslivschef i Kungsbacka kommun samt uruppförande av Lena Cedervall-Brobergs specialkoreograferade dansverk. 

Torsdag 20 mars 12.00 Visning

Visning av utställningen, 40 minuter.

Söndag 23 mars 18.00 konstfilm i konsthallen

Prickar, streck, färg och pappersbitar. Animatören Håkan Wennströms kortfilmer har en säregen stil med drömska och färgrika bilder, ofta med kända berättelser och noveller som ursprung. Vi visar fem kortfilmer: Friluftsliv, Kyssen, Noshörning, Träd och När vi dör. Totalt 35 minuter.

Torsdag 27 mars 18.30-20.30 Konstsamtal

Gatukonst/Street art/graffiti. En inspirerande och informativ kväll om konstnärliga utryck i det offentliga rummet. Anmälan senast 26 mars till konsthallen@kungsbacka.se, telefon 0300-83 42 84.

Lördag 29 mars 11-14 Lördan är ung!

11-14 Gör om, gör nytt
Ta med dina gamla leksaker och gör nya roliga saker av dem i konsthallen

11.00 Konstfilm - Absolut barntillåtet
Fyra kortfilmer av konstnären Johan Hagelbäck. 85 minuter i Svarten, kulturhuset Fyren. 

Lördag 26 april 11-15 Drop-in i konsthallen och Snäckan

11-14 Om form
Konstnärerna Elisabeth Billander och Teresa Bortoluzzi håller i en verkstad där du kan prova att skulptera i olika material. 

11-14 Om färg
Konstnärerna Margit Norrman och Gunnar Apelgren håller verkstad i måleri i olika tekniker.

11-14 Ung kultur skapandeverkstad
Ann-Christin Iseborn håller textilverkstad och Gunnar Apelgren handleder i att bygga en bild. Båda är lärare på Löftadalens Folkhögskola

12-14 Korta föredrag
Ljudet av folk som småpratar om konst, = Pecha Kucha på japanska. Elever från Löftadalens folkhögskola håller korta föredrag om keramik, textil och konst, varvat med musik av eleverna från Sing- & songwriterutbildningen på folkhögskolan. Konferencier: rektor Mikael Deubler.

14.00 Visning
Utställarna berättar om sina egna verk i utställningen 

Kontakta gärna