Kan själv för små barn i Kungsbacka konsthall Kan själv en ljudutställning i  Kungsbacka konsthall Kan själv för barn 0-2 år i Kungsbacka konsthall Kan själv för små barn i Kungsbacka konsthall Kan själv i Kungsbacka konsthall

Kan Själv!

Kan själv! är en ljudupplevelse för barn i åldern 0-2 år. Dessa barn har en annan ljudvärld än äldre barn och vuxna. Utställningen pågår 28 oktober 2017 till 7 januari nästa år.

Små barns ljudskapande är ett sätt att kommunicera med och utforska sin omvärld. Tidiga upplevelser av ljud och möjligheterna att få utforska ljud på olika sätt påverkar förmodligen hur det lilla barnet senare, under sin uppväxt, intresserar sig för och närmar sig ljud och så småningom musik. Därför visar vi en utställningsmiljö där de allra minsta barnen kan skapa, utforska och upptäcka ljud på sina villkor.

Program under Kan Själv!

Lördag 28/10 11-15 invigning av Kan själv!

Måndag 30/10 17-19 Utbildning för pedagoger

I samband med utställningen kan du som är pedagog ta del av kunskaper och erfarenheter om små barns ljudskapande från en förstudie som Västarvet genomförde tillsammans med barn 2013.

Ida Lagnander, utställningsproducent och förskollärare/pedagog på Västarvet, berättar om varför utställningen ser ut som den gör och hur du som vuxen ska agera för att de barn du kommer med ska få den bästa upplevelsen. Kostnadsfritt.

Anmälan till konsthallen@kungsbacka.se senast 27/10. 

Tisdag 14/11 11-12 föreläsning med Ulla Rhedin 

Det stora med böcker för små barn. Tankar om högläsning och läslek.
Föreläsare: Ulla Rhedin, bilderboksforskare och kritiker.
Plats: Kungsbacka konsthall

I samband med Ullas föreläsning är konsthallen öppen från 10.00. Välkomna både vuxna och barn som ej fyllt 3 år. Ingen anmälan, men max 30 platser.
Arrangör: Föräldrar emellan och Kultur & Fritid 

Onsdag 22/11 10.30 Guidad visning

Visning av utställningen Kan Själv för vuxna tillsammans med barn som är 0-2 år.

Onsdag 29/11 18-19 Föredrag av Catarina Sjöberg

Små barns språkutveckling. Catarina Sjöberg är leg logoped och specialiserad på små barns språkutveckling. Hon har lång erfarenhet av arbete med barn och Catarina har även varit med i projektet Språkkedjan i Halland.
Plats: Kungsbacka konsthall. Arrangör: Kultur & Fritid

Boka besök med din förskolegrupp

På förmiddagarna tisdag - torsdag är förskolor välkomna att besöka utställningen på egen hand med sin barngrupp 0-2 år, ca 45 minuter/grupp. Kungsbacka kommuns förskolor/familjedaghem - kostnadsfritt. Utanför kommunen 850 kr per grupp.

Boka visning hos Kungsbacka konsthall, se nedan.

Ändrade öppettider

Under utställningstiden har konsthallen följande öppettider: onsdag och torsdag 12-17, fredag 10-16, lördag och söndag 11-15

Jultider

Handledning för dig som vuxen

Här kan du ladda ner en handledning till Kan själv, om små barns lärande och vad de kan lära oss.

Ett samarbete

Utställningen Kan själv! arrangeras av Kultur & Fritid i Kungsbacka, produceras av Västarvet i samarbete med Kultur i Väst och tonsättaren Johan Svensson. Medfinansiärer är Musikverket, Kulturbryggan, Kultur i Väst och tidskriften Föräldrar & Barn.

Kontakta gärna

Kungsbacka konsthall

Öppettider
måndag - fredag 11-18 
lördag - söndag 11-15