Loranga! Loranga!

Utställningen Loranga! Loranga! förvandlar kulturhuset Fyren till en Barbro Lindgrensk värld där en lekfull scenografi varvas med utrymme för reflektion. Utställningen pågår till 25 januari 2015.

Ett av Barbro Lindgrens kanske främsta kännetecken är den egensinniga och humorfyllda ton som hennes böcker så ofta uttrycker. Men också hennes filosofiska och underfundiga betraktelser om livet, uppbrott och döden.

En väldigt stor utställning om Barbro Lindgrens universum

Utställningen bjuder in till en lekfull interaktiv upptäcktsresa genom de fantasifulla landskap som är så starkt förknippade med den mycket mångsidig författaren och konstnären Barbro Lindgren. Ett sinnligt utforskande av en värld som så många lärt känna via böckerna om Loranga, Masarin och Dartanjang - böcker som genom åren blivit moderna svenska klassiker. I utställningen finns också utrymme för tanke och tysta ord och för hemligheter, stora som små.

Barbro Lindgren skriver för gammal och ung 

Barbro Lindgren är en mycket mångsidig författare och konstnär som alltsedan debuten 1965 har skrivit ett hundratal böcker för läsare i alla åldrar. Hennes författarskap omfattar prosa, poesi, dramatik och vistexter och hon har även illustrerat flera av sina egna böcker. Ett av Barbro Lindgrens kanske främsta kännetecken är den egensinniga och humorfyllda ton som hennes böcker så ofta uttrycker. Men också hennes filosofiska och underfundiga betraktelser om livet, uppbrott och döden.

Arrangör och producent

Utställningen är producerad av Dunkers kulturhus i Helsingborg där den visats från mars till september 2014. I Kungsbacka är utställningen arrangerad av Kultur & Turism med stöd av Region Halland. Scenografin är skapad av Tor Svae.

Mycket mer än en utställning

Under utställningstiden bjuder vi på ett stort antal spännande, roliga och överraskande arrangemang. Många är öppna för alla och några är särskilt anpassade för skolgrupper.

Öppettider

Det är många som vill besöka utställningen, därför har vi förlängt konsthallens ordinarie tider och har öppet varje dag hela vecka.

Måndag - torsdag 12-19
Fredag 12-16
Lördag och söndag 11-15 

Program för alla

Program för skolgrupper

Kontakta gärna