Sommarutställning i konsthallen

Dagens ljus och nattens tysta dagg - Anna Elisa Nilson och Bengt Johansson visar måleri i Kungsbacka konsthall under sommaren, från 13 juni till 8 augusti 2015.

Under sommaren kan konsthallens besökare fördjupa sig i måleri. Det är Norra Hallands konstförening som bjudit in de två västsvenska konstnärerna Bengt Johansson och Anna Elisa Nilson. Två olika temperament som möts men konstnärerna har gemensamt att de sätter färgen högst. Utställningen pågår 13 juni till 8 augusti.   

Anna Elisa Nilson

Anna Elisa målar i skikt på skikt med tunn, utspädd akrylfärg. Hon får fram ett poetiskt och vemodigt uttryck som ofta liknar akvarell och beskriver själv sina bilder som ”drömska landskap där tiden frusit och man får en känsla av att någonting har hänt”.

Bengt Johansson 

Bengt arbetar både med ett föreställande och abstraherande koloristiskt språk. Han är bosatt i Halland och har ett säreget sätt att skildra det halländska ljuset. Bengts motiv är ofta hämtade från kustområdet mellan Varberg och Falkenberg. Liksom Anna Elisa hämtar han sin inspiration från naturen och även upplevelser från unga barndomsår.

Vernissage lördag 13 juni 

Maria Andersson, ordförande för nämnden för Kultur & Turism, inviger utställningen på lördag 13 juni klockan 12. Därefter har besökarna möjlighet att träffa konstnärerna i ett samtal om verken tillsammans med Boris Svenbring, från Norra Hallands konstförening. Under vernissagen tolkar musikern Fredrik Johansson utställningen i toner. Vernissagen pågår från klockan 11 till 15.

Visningar i juni

Under juni arrangerar konsthallen tre kostnadsfria öppna visningar 

17 juni klockan 18.00

24 juni klockan  12.00

30 juni klockan 12.00

Arrangör

Utställningen är ett samarbete mellan Kultur & Turism och Norra Hallands konstförening.

Sommarutställningen är obemannad och om du är intresserad av att reservera eller köpa ett verk, kontakta Norra Hallands konstförening, Boris Svenbring. 

Sommartider i konsthallen

Under tiden 1 till 5 juni och 22 augusti till 31 augusti
har konsthallen följande öppettider:
onsdag 12-18, torsdag 12-19, fredag 12-16 och lördag 11-15

13 juni till 8 augusti är konsthallen obemannad och följer bibliotekets öppettider:
måndag - torsdag 11-19, fredag 11-16, lördag 11-15

Biljettförsäljning sker på Kungsbacka Turistbyrå.

Kungsbacka konsthall

Öppettider
måndag - fredag 11-18 
lördag - söndag 11-15

Kontakta gärna