Tryckfrihet

24/1-9/3 2014. Så fort vi vaknar är vi omgivna av bilder. Tryckta bilder i tidningar och reklam, bilder i tv, datorer och telefoner. I denna värld av snabba bilder lever också konstbilden. Den ofta långsamt framställda, som hanterar en annan sorts kommunikation och budskap än vi vant oss vid i det kommersiella bildflödet. Välkommen till Kungsbacka konsthall och utställningen Tryckfrihet.

Utställningen visar grafiska blad från ett urval av Grafik i Västs medlemmar. Här samsas bilder av spirande växtlighet med bilder av ensamma hjärtan. Bilder som visar kanaljer och klåpare tillsammans med stilla betraktelser av ljusspelet över ett slitet golv. Snövit och Stålmannen i skön förening, knäppgökar och gamla gardiner. Betraktelser och berättelser som varken är entydiga eller självklara. Bilder som gör rum för eftertanke om man ger eftertanken den tid den kräver.

Norra Hallands konstförening är värdar för utställning med 31 grafiker från Grafik i Väst för att visa på den mångfald av uttryck som grafiken kan bjuda på.

Utställningen är sammanställd av Grafik i Västs utställningsgrupp och är ett samarrangemang mellan Norra Hallands konstförening och Kultur & Turism. 

Program för utställningen

Visningar:

30 januari klockan 12-13, Charlotta Hanno utvecklare konst 
9 februari klockan 13-14, Jon Forssman grafiker

Föredrag:

16 februari klockan 13-14
Från skiss via provtryck till färdig bild med Åsa Dahlbäck grafiker
9 mars klockan 13-14.30
Bild- och bildningsmakaren Torsten Billman.  Dan Lennervald visar film och berättar

Kontakta gärna