Combi Cats

Combi Cats - Songs are Spells. Diana och Kordian Rönnbergs arbete spänner över musik, videoverk, spelutveckling, text och objekt. Pågår i Kungsbacka konsthall 30 mars till 2 juni.
Vem bestämmer vad som är ”bra” konst och vilken estetik som är pinsam? Den svensk-polska artpopduo Combi Cats tar sig an frågeställningen med en energi som är gränsöverskridande, animistisk, rå och lättsam. De leker med relationen mellan konsten och populärkulturen i verk som spelar sömlöst med kostymfest, kitschglittrig sexualitet, katolska symboler och konstvärldens ikoner.
Utställningen inspireras av tanken på sången som vår tids substitut för magisk besvärjelse. Varje sång i utställningen är konstruerad likt en trollformel som ska underlätta passagen över livsströsklar.

Detta är Combi Cats

Combi Cats består av de visuella konstnärerna Kordian och Diana Rönnberg som är baserade i Kungsbacka. Deras arbete spänner över ett brett spektrum av uttryck, bland annat musik, videoverk, performance, spelutveckling, text och objekt. Combi Cats har bland annat medverkat i följande festivaler och tillställningar: Mozart´s Ghost på Göteborgs Konsthall, We Are All Made of Stars på Växjö Konsthall, PopPorn7 i São Paulo, Interference Festival på European Solidarity Centre i Gdansk, In/Out 8, IN/Out 9 på Center of Contemporary Art CSW Łaźnia, Gdansk, Stockholm Fringe Festival samt artvideoKOELN-Audio-Visual-Experiences i Köln.

Kordian Rönnberg (tidigare Lewandowski), född 1983 i Gdansk i Polen, är videokonstnär, 3D grafiker, kompositör och skulptör. Han har en masterexamen i skulptur och media från Academy of Fine Arts i Gdansk, år 2008. Som en av Polens första konstnärer att fokuserat på dataspelens estetik och ludologi (studiet av spel) blev han känd med sin examensskulptur Game Over.Skulpturen har visats världen över och prytt många tidningsomslag och visar den döende Mario Bros i armarna på Princess Peach. För tillfället arbetar Kordian med att släppa sitt första retroinspirerade spel. På fritiden komponerar han fugor och pianokonserter och inspirerad av Danny Elfman och Bernard Herrmann drömmer han i hemlighet om att komponera filmmusik.

Diana Rönnberg. Dotter till Iwona, barnbarn till Helena, storasyster till Sandra och Natalie.
Diana Rönnberg som är född 1983 och uppvuxen i Kungsbacka är en svensk-polsk video- och fotokonstnär, poet och vokalist. Diana Rönnberg har en masterexamen i fotografi från Academy of Fine Arts in Poznan, Polen, år 2009 samt en doktorstitel från Academy of Fine Arts i Gdansk år 2017. Hon utforska främst teman som berör sångens magiska egenskaper, geopolitik, liminalitet samt arv och familjehistoria. Diana Rönnberg har deltagit i över 70 olika utställningar och festivaler världen runt, vunnit stipendier och priser för sina videoinstallationer. Hon har publicerat två böcker, bland annat Songs are Spells, vars svenska upplaga har bokrelease i Kungsbacka konsthall 15 maj.

Program

Välkommen på vernissage lördag 30 mars kl 11-15

30/3 kl 13.00 invigning av Anna Eriksson, Utvecklare film och rörlig bild,  Region Halland. Därefter samtal med konstnärerna.

Afternoon konst tisdag 9 april kl 14-15.30 

Guidad visning i utställningen, te & scones samt bokstips på konstböcker.  50 kr/person, anmälan senast 5/4 till konsthallen@kungsbacka.se

Guidade visningar

  • 11/4 kl 18.00 
  • 17/4 kl 12.00 
  • 15/5 kl 18.00 
  • 23/5 kl 12.00

Verkstäder

  • 30/3 kl 12-14 Familjeverkstad, tema kollage, lokal Kungen. Från 3 år.
  • 15/4 kl 13-14.30 Drop-in-verkstad för påsklovslediga. Från 6 år.
  • 17/4 kl 13-14.30 Drop-in-verkstad för påsklovslediga. Från 6 år.
  • 27/4 kl 12-14 Familjeverkstad, tema majblommor. Från 3 år.

Föredrag torsdag 25 april kl 17.30-19

Combi Cats berättar om hur de skapar konst med digital media. Föredraget börjar i konsthallen.

Bokrelease onsdag 15 maj kl 18-19

Vising av utställningen och boksläpp av Songs are Spells.

Kontakta gärna

Kungsbacka konsthall

Öppettider
måndag - fredag 11-18 
lördag - söndag 11-15