Nyfiken på kryp

Konstnärsgruppen Terra Stoffa har inspirerats av småkrypens värld i denna färgsprakande och lustfylla utställning. Pågår i Kungsbacka konsthall 1 september till 14 oktober 2018.

Inspiration till utställningen kommer från insekternas och småkrypens fascinerande och fantasieggande formvärld. Förutom att vi människor är beroende av insekterna och krypen så är de vackra och intressanta att titta på. Och tacksamma att går nära och arbeta med ur en konstnärlig synvinkel. Det har Terra Stoffas medlemmar gjort i en lustfylld och färgsprakande utställning med objekt, skulpturer och bild.

Utställare

Sonja Arenhill Bolmstedt, Boel Axelsson, Maria Curman, Gärd Elldér, Britt-Marie Grävare, Hilde Horni Hultén, Lena Ninna Lindahl, Marie Ragnhult, Maud Renholm och Per-Olof Widheden.

Program

Välkommen på vernissage lördag 1 september 11-15

Invigning klockan 13 med tal av Maria Andersson, ordförande för nämnden för Kultur & Turism. Charlotta Hanno samtalar med Terra Stoffas medlemmar om några av deras utställda verk.

Onsdag 5 september 12.00 lunchvisning

Söndag 9 september 11 insektsvandring på Fjärås Bräcka

Insekter i reservat och trädgård. Följ med biolog Krister Larsson på en guidning på Fjärås Bräcka. Vi tittar på insekterna, steklar, fjärilar, skalbaggar, humlor och bin. Lär dig hur du gynnar insekterna i din trädgård och vilken nytta och vilka växter de trivs de med. Samling inne på Naturum. 

Onsdag 12 september 18.00 kvällsvisning

Onsdag 19 september 10.30 barnvagnsvisning 

Ta med dig din bebis och bli guidad i utställningen.

Söndag 16 september 12-15 verkstad: Insektshotell och bibatterier

Kom och bygg insektshotell eller enklare bi-batterier med slöjdare Bror Forslund. Du hjälper solitära bin och steklar att lättare hitta bostad i din trädgård eller närmiljö.
Drop in, materialkostnad: 50 kr vuxen / 20 kr barn. Lokal konsthallen.

Torsdag 27 september 18-19 berättelser från insektsvärlden

Föredrag med biolog och författare Fredrik Sjöberg. Fredrik är bosatt på Rumarö i Stockholms skärgård och har skrivit böckerna Flugfällan och Tranströmska insektssamlingen samt ett antal kulturartiklar under åren. Han var sommarpratare år 2004. Lokal Snäckan. Fri entré.

Lördag 29 september 12-14 familjelördag

Bli inspirerad av utställningen och gör egna insekter och småkryp i blandade material. Ingår också som program i Konstens vecka.

Tisdag 2 oktober 14-16 afternoon konst 

Guidad visning i utställningen, därefter dricker vi te & scones med tillbehör. Vi får litteraturtips om konst av en bibliotekarie. Max 30 personer. Pris 50 kr/person
Anmälan senast 28 september till konsthallen@kungsbacka.se

Söndag 7 oktober 13-16 familjeverkstad -luffarslöjd

Slöjdare Björn Söderberg visar hur du ska göra. Låt dig inspireras av utställningen i konsthallen och gör spindlar och andra småkryp i metalltråd. För vuxna och barn över 10 år. Anmälan senast 3 september till konsthallen@kungsbacka.se

Torsdag 11 oktober 12.00 lunchvisning

Visning/verkstad skolor

Tisdag 4 september - visning för pedagoger

Program för skolor

Efter guidad tur i utställningen målar eller tillverkar vi nya insekter som tex nyckelspindlar, getingpigor och knottmaskar.
Boka tid på: konsthallen@kungsbacka.se / 0300-834295

Kontakta gärna

Kungsbacka konsthall

Öppettider
måndag - fredag 11-18 
lördag - söndag 11-15