Horror Vacui!

Nina Zettequists och Marie Palmgrens konstnärskap möts i utställningen HORROR VACUI (Extra allt!). Utställningen pågår 10 mars till 15 april 2018.

Nina Zetterquists målningar och skulpturer har ett direkt tilltal och spänner över ett brett känsloregister. Skulpturer gjorda av kvarlämningar, förbrukade varor återuppstår i olika djurväsenden. Målningarna har ett textilt anslag med mönsterornament som jagar bort tomrummet i bildytan. Ninas lekfullhet och förkärlek för färg delas med Marie Palmgren vars grafik och målningar strävar efter en förtätad stämning i de abstrakta rum där människan blivit till formelement.

Marie arbetar med en exakthet i linjen och stringens i ytorna och får bildens delar att samverka och ge kompositionen en helhet.Utställningen är ett samarbete mellan Norra Hallands konstförening och Kungsbacka kommun. 

Läs mer om konstnärerna Marie Palmgren och Nina Zetterquist

Vad betyder Horror Vacui?

Horror vacui är latin och betyder "skräck för tomrum", och är ett uttryck både inom fysiken och konstvetenskapen. Inom konstvetenskapen refererar uttrycket till en företeelse där dekorationer helt fyller en duk eller annan yta, som om en sorts rädsla för tomma områden.

Program

Vernissage: Lördagen 10 mars 11-15

Invigning klockan 13 med tal av Nina Bondeson, konstnär och tidigare professor vid HDK. Musik med Alice Broman som sjunger jazz. Samtal mellan Nina Bondeson och konstnärerna.
Arrangör: NHKF och Kultur & Fritid.

Tisdag 13 mars 16.00 Visning för pedagoger

Få tips om hur du som pedagog kan använda utställningen i din undervisning.

Onsdagen 14 mars, 12.00 Guidad lunchvisning

Söndagen 25 mars 13-16 Skulpturworkshop: Extra allt i flera dimensioner!

Låt hela familjen inspireras av konsthallens utställning HORROR VACUI och skapa skulpturer av blandade material under ledning av utställarna Marie Palmgren och Nina Zetterquist.

I materialkostnaden 100 kr ingår fika. Anmälan senast 22 mars till: konsthallen@kungsbacka.se,  0300-83 42 84. Max 20 deltagare (barn 9-12 år i vuxens sällskap).
Arrangör: NHKF och Kultur & Fritid.

Onsdag 28 mars 12.00 Guidad lunchvisning

Onsdag 4 april 12.00 Guidad kvällsvisning

Lördag 7 april 12-14 Familjelördag

Verkstaden börjar med en guidad visning för barn 6 år- och sedan gör vi egna bilder i mosaik.

Tisdag 3 april 13-15 Påsklovsaktivitet för skollediga barn

Verkstaden börjar med en guidad visning och sedan gör vi egna bilder i mosaik. 

Kungsbacka konsthall

Öppettider
måndag - fredag 11-18 
lördag - söndag 11-15

Kontakta gärna