Vilma Pimenoff och Jonas Rooth

Vilma Pimenoffs fotografiska stilleben och Jonas Rooths glaskonst möts i Kungsbacka konsthall 27 april till 2 juni 2018.

VILMA PIMENOFF - 21st CENTURY STILL LIFE

Vilma Pimenoffs klassiska stillebenmålningar påminner oss om livets förgänglighet och vår egen dödlighet. En närmare titt på Vilma Pimenoffs fotoserie avslöjar dock att hennes stilleben komponerats av vaxdukar. Genom att använda ett material som tar hundratals år att bryta ner, vänder hon på relationen till det obeständiga. 

21st Century Still Life är en kommentar till dagens bilddrivna konsumtion och materialistiska kultur där strävan efter perfektion ofta får det konstgjorda att tillsynes likna idealet mer än vad verkligheten förmår.

JONAS ROOTH - URNATUR

Jonas Rooth skapar en växtvärld av glas som sjuder av färg och form. I naturobjekten används glasets förmåga att fånga växtens rörelse och massa liksom det komplexa och slumpartade hos naturen - en natur som mitt i sin skönhet också kan framstå som okontrollerbar och hotfull. I de klassiska objekten organiseras växtkraften. Ljuskronorna utgår från en stram grundform som utsmyckats rikt till klassiska praktföremål, som nyttjar glasets förmåga att stoppa tiden, i en slags evighetsblomning.

Vernissage
Fredag 27/4 kl 17-19. 18.00 Sofia Rosén, enhetschef Kulturmiljö, Scen & Konst hälsar välkommen och inviger. Charlotta Hanno, utvecklare konst och curator, leder samtal med konstnärerna i utställningen.

Visningar
2/5 12.00, 23/5 18.00 och 30/5 12.00

Föredrag
17/5 18.00 Saker, förruttnelse och blomsterprakt - föredrag om stillebens historia med konstvetare Ida Gudmundsson.

Arrangör: Kultur & Fritid, Kungsbacka kommun

Kontakta gärna

Kungsbacka konsthall

Öppettider
måndag - fredag 11-18 
lördag - söndag 11-15