Vintersalong 16 november 2019-12 januari 2020

Kungsbacka konsthall har glädjen att bjuda in till om en jurerad salong för konstnärer, etablerade som icke-etablerade, med anknytning till Kungsbacka.

Med vintersalongen vill konsthallen visa upp den kreativa kraften hos bildskapare som på något sätt präglats av Kungsbacka. En är född här. En har vuxit upp här. En har flyttat hit eller verkar här.

Vi ser fram emot en spännande utställning med varierade uttryck där alla tekniker är välkomna.

Ansökan är öppen från 16 september till 6 oktober.

Här hittar du ansökningsblanketten

Om ansökan

Vem får ansöka? 

Ansökan är öppen för bildskapare, etablerade som icke-etablerade över 18 år som har anknytning till Kungsbacka kommun. Du kan vara född, bosatt eller uppvuxen i Kungsbacka kommun eller ha annan anknytning till Kungsbacka som du motiverar i ansökan.

Hur ansöker jag?

Ansökan är öppen mellan 16 september och 6 oktober 2019. Ansökan består av ifyllda ansökningsformulär och foton på max tre verk. Ansökan kan skickas digitalt via e-post, skickas med vanlig post som poststämplas senast fredag 4 oktober eller lämnas i brevlådan i konsthallens/turistinfons reception i kulturhuset Fyren.

Vilka verk kan jag ansöka med?

Konstverken du ansöker med får inte vara mer än tre år gamla. De får inte ha visats i Kungsbacka tidigare. Verken kan ha valfri teknik och storlek. De ska vara montageklara med eventuella upphängningsinfästningar på plats.

Ansökningshandlingar finns här eller kan hämtas i receptionen i Kungsbacka konsthall från 7 september.

  • Skicka in din ansökan digitalt

Fyll i alla uppgifter och mejla din ansökan tillsammans med bifogade bilder i ett och samma e-postmeddelande, med varje bild som en separat fil. Filerna ska döpas med ditt namn och verkets titel. Bilder måste vara i JPG-format och högupplösta på max 2MB.

Skriv Vintersalong i ämnesraden och mejla till: kulturochfritid.vintersalong@kungsbacka.se

  • Posta ansökan

Skriv ut PDF:en, fyll i alla uppgifter och bifoga bilderna. Varje papperskopia ska vara märkt på baksidan med ditt namn och verkets titel. De får gärna vara i formatet A4. Se till att de håller god kvalitet. 

Posta ansökan med bilder till adressen: Kungsbacka konsthall, Kulturhuset Fyren, Borgmästaregatan 6, 434 32 Kungsbacka.
Märk kuvertet Vintersalong. Obs! poststämpel senast 4 oktober.

  • Lämna in till brevlåda i konsthallen

Skriv ut PDF:en, fyll i alla uppgifter och bifoga bilderna. Varje papperskopia ska vara märkt på baksidan med ditt namn och verkets titel. De får gärna vara i formatet A4. Se till att de håller god kvalitet. Lägg i brevlåda i konsthallens/turistinfons reception i kulturhuset Fyren senast 6 oktober. Märk kuvertet Vintersalong.

Vilka verk kan jag ansöka med?

Konstverken du ansöker med får inte vara mer än tre år gamla. De får inte ha visats i Kungsbacka tidigare. Verken kan ha valfri teknik och storlek. De ska vara montageklara med eventuella upphängningsinfästningar på plats.

När och hur får jag reda på om mina verk antagits?

Om ett eller flera av dina verk antagits får du ett meddelande per e-post den 18 oktober. Blir du inte antagen får du inte något besked.

Vad kostar det att delta?

Att ansöka och delta kostar ingenting. Om du blir antagen står du själv för leverans av verk och för emballering/transport/försäkring till och från Kungsbacka Konsthall. Ingen utställningsersättning utgår.

Hur väljs verken till vintersalongen ut?

En opartisk jury tittar på alla inkomna ansökningar som är anonymiserade. Juryn väljer ut konstverk som tillsammans bildar en bra utställning. Ett eller flera av dina verk kan antas. Juryns beslut kan inte överklagas.

Jurymedlemmar

Gunhild Stensmyr

Kulturenreprenör - Konsthall Tornedalen, Skärets konsthall 2002, N IC E – Network In Culture. Konsthallschef Norrtälje konsthall 1986-97, Intendent/Byrådirektör Bildmuseet, Umeå universitet 1981-86.

Fredrik Lindqvist

Konstnär. Arbetar främst med träsnitt i kombination med textil applikation. Utbildad vid konsthögskolan i Umeå och vid Kunstakademie Düsseldorf i Tyskland. Bosatt och verksam i Ingolstadt i tyska Bayern. Har ställt ut i Kungsbacka konsthall 2019.

Vad händer med min ansökan efter jurybedömning?

Insända ansökningshandlingar returneras tyvärr inte. Om ditt/dina verk antas till utställningen har konsthallen tillstånd att beskära bilder samt publicera dem för marknadsföring på kommunens webplatser, Facebook och andra digitala medier samt i marknadsföringsmaterial så som affisch och vernissagekort som rör utställningen.

Om jag blir antagen

Vad ska jag göra om jag blir antagen?

Antas du till utställningen ska ditt/dina verk lämnas in till Kungsbacka konsthall fredag 1 november klockan 16-18 eller söndag 3 november klockan 13-15 där du får en kvittens på att de tagits emot. Alla verk ska vara kompletta för hängning. Detaljerad info ges i antagningsbeskedet 18 oktober.

Vid direktbud ber vi dig att meddela konsthallen när ditt verk beräknas anlända och uppmärksamma våra öppettider. Bifoga kvittens som du fått i mailet med ditt antagningsbesked. Paketet ska vara tydligt märkt med ditt namn och Vintersalong 2019. Om ditt/dina verk skickas med ett transportbolag där du själv inte kan delta vid mottagandet, vänligen mejla: kulturochfritid.vintersalong@kungsbacka.se. Du ansvarar själv för försäkring och avsyning av verket/-en. Ta reda på villkoren som gäller för ditt transportbolag. Sista mottagningsdatum för sända verk är fredag 1 november.

Om dina verk antas får du vara beredd på att lämna en kort text till respektive verk som beskriver varför har du gjort det, vad det betyder för dig och vilken teknik har du använt.

Vernissage är lördag 16 november klockan 11-15 med invigning klockan 13.

Är konstverken försäkrade under utställningen?

Ja, alla verk är försäkrade av Kungsbacka konsthall från det att utställaren fått en kvittens på att verket tagits emot och till dess att verket kvitterats ut till och med 15 januari 2020. Utställaren anger  försäkringsvärde vid inlämning av verk.

Har konsthallen försäljning av utställda verk?

Nej, konsthallen bedriver ingen försäljning under salongen men kan förmedla kontaktuppgifter till utställaren om detta överenskommits. Inga konstverk får avlägsnas från utställningen innan den är avslutad 12 januari klockan 15. Konsthallen tar inte ansvar för sålda verk efter 15 januari 2020.

Efter utställningen

Hämtning av utställda verk

Verken ska hämtas i konsthallen under utställningens sista dag söndag 12 januari klockan 15-17 eller måndag 13 januari – onsdag 15 januari klockan 11-17. Verken lämnas ut mot uppvisande av personlig kvittens som anger namn på konstnär och verk. Frågor om eventuell returtransport mejlas till: kulturochfritid.vintersalong@kungsbacka.se

Kontakta gärna