Change Music Festival

Change Music Festival hålls i år 10-13 augusti och arrangeras för femte året i rad i sommarstäderna Kungsbacka och Varberg med Tjolöholms Slott som vacker medelpunkt.

Årets tema är Voyages - resor. Festivalen hyllar det ständiga flödet av kultur i tid och rum - kompositörer som har gjort resor över världen, musikstilar som har vuxit fram påverkade av platser och historien samt musiker som förenas från Europa och världen för att göra musik tillsammans.

Världsmusiker på plats 

Som alltid samlar vi några av Europas mest etablerade och banbrytande kammarmusikensembler: Vertavokvartetten, Barokksolistene och Stockholm Syndrome Ensemble är alla unika grupper med spännande karriärer.

Vi välkomnar också den spanska munspelsvirtuosen Antonio Serrano, den estniska kompositören Mirjam Tally samt den danska folktrion Dreamers Circus. De vägrar alla att låsa sig till någon stil eller genre.

I år firar vi också den internationellt hyllade trion Kungsbacka Piano Trio vars egen musikaliska resa som en ensemble började i Kungsbacka 20 år sedan.

Gratisföreställningar i kulturhuset Fyren

Fredag 11 augusti klockan 13 svänger det i hela Fyren när Kristina Issa Band, Antonio Serrano, Saad Ildbli och kulturskolans kammarensemble ger en konsert på Change World Music Café. 

Samma dag klockan 14.00 bjuder vi alla familjer på en gratisföreställning med en musikteater om Tant Meijer och koltrasten.

Hela programmet på webb och pdf

Change Music Festival har en egen hemsida med hela programmet och presentationer av samtliga artister. 

Klickar du här laddas en pdf-fil upp med programmet.

Föredrar du en tryckt version kan du hämta ditt exemplar på Kungsbacka turistbyrå eller kulturhuset Fyren. 

Arrangör

Festivalen är ett samarrangemang mellan kommunerna i Kungsbacka och Varberg, Region Halland, Tjolöholms Slott och Hallands kulturhistoriska museum.

Så här köper du biljetter

Biljettinformation

Kontakta gärna

Projektledare Mats Eriksson
0300-83 41 92

mats.o.eriksson@kungsbacka.se 

Kontakta gärna