Change Music Festival

Gränslösa musikupplevelser på Change Music Festival som arrangeras i sommarstäderna Kungsbacka och Varberg med Tjolöholms Slott som vacker medelpunkt. I sommar hålls festivalen 15-18 augusti och har temat "Ikoner".

Simon Crawford Phillips är konstnärlig ledare och har till 2019 satt temat ”Ikoner”, vilket avspeglar sig i både ensembler och akter.

Change Music Festival har sina rötter i kammarmusiken men har nu etablerats som en arena även för folkmusik, jazz, världsmusik och dans. Internationellt prisade Kungsbacka Piano Trio och Stockholm Syndrome Ensemble utgör festivalens musikaliska kraftkällor.

Bland 2019 års utvalda artister finns Chiaroscurokvartetten med Alina Ibragimova, kammarorkestern Musica Vitae, nyckelharpsvirtuosen Emilia Amper och jazzstjärnan Magnus Lindgren samt Varbergssopranen Karin Dahlberg, Svenska Kammarkören och Rhythm Art Duo.

Streetstardansaren Ida ‘Inxi’ Holmlund och Stockholm Brass Quintet gör sin festivaldebut och därutöver presenteras en kavalkad av högst professionella musiker, alltifrån ess som Chris Parkes, Rick Stotijn, Johannes Rostamo till framtidens stjärnor som Victoria Stjerna. Festivalens konstnärlige ledare, Simon Crawford-Phillips, och mästerviolinisten från Kungsbacka, Malin Broman, är båda mottagarna av Hallands Kulturpris och återigen bidrar de med skaparkraft och kulturrikedom till denna vackra nordhalländska kustmiljö.

Årets festivalprogram cirklar runt ”Ikoner” och mästartemat återspeglas i artister, kompositörer och evenemang - en upplevelse av epokgörande musik från barocken till i dag.

Välkommen till en stjärnfylld Change Music Festival!

Program och biljetter

Här kan du läsa mer och boka biljetter

Kontakta gärna

Kontakta gärna