5 lekplatser i Kungsbacka som dina barn inte vill missa

Vad är bättre än att se sina barn leka och umgås utomhus? I Kungsbacka finns det massor med lekplatser och ännu fler roliga aktiviteter. Vi har listat fem favoritlekplatser att upptäcka i sommar.

Kungsbackaskogens lekplats


På lekplatsen finns gungor, rutschkanor, ett lekskepp med en klättervägg, hinderbana och vippgungor. Ta med ditt kaffe, lyssna på fågelkvitter och visa barnen insektshotellet och fågelholkarna. Vill ni bara ha en lugn stund i skogen finns grillplats, vindskydd och bänkbord. Du hittar lekplatsen i anslutning till vattentornet.

Temalekparken på Borgmästarplatsen

Här kan du flyga som en fågel i linbana, klättra, springa i hinderbanan, åka rutschkana från fågeltornet eller leka i fågelholken. Du kan gunga bland vågorna, snurra, hoppa studsmatta, vippa på en tumlare, balansera på laxen eller leka med sand och vatten. För er som vill ta det lugnt och bara njuta finns fikaplats, grill och vackra rabatter.

Upptäck Bissmarksgatans lekplats

Här kan barnen se utsikten från lekplatsen höga torn, gunga i kompisgungan och besöka lekhuset med rutschkana. Glöm inte ta med fika och en boll, för här finns en gräsmatta för både picknick och bollspel.

Aranäs Allé lekplats

Men här finns mer än bara gungor, lekplatsen har en hinderbana som är byggd i samarbete med barn. En rolig lekplats i centrala Kungsbacka. Har barnen spring i benen? Perfekt, då kan de testa den roliga hinderbanan med.

 

Sjukstugegatans lekplats.

Alldeles intill sjukhuset hittar ni denna mysiga lekplats. Här kan du finna ro medans dina små får busa av sig. Lekplatsen ligger perfekt i ett grönområde och är utrustad med gungor, klätterlek. vippgungor och rutschkana för både stora och små.