Bra att veta om simskolan i Fjärås simhall

Inför vår simskola

När ni kommer till den första lektionen, anmäl i receptionen att ni kommit. Där kvitteras en inpasseringstagg ut. Den behåller ni hela kursen och lämnar tillbaka sista gången.

Därefter kan ni byta om till badkläder. Barn som kommer med pappor byter om på herrarnas och barn som kommer med mammor på damernas. Detta av hänsyn till andra besökare i dusch och omklädningsrum.

Barnens ska tvätta sig med tvål och schampo innan bad. Vänta sedan i duschrummet tills simlärarna hämtar barnen.

Föräldrar eller andra medföljande är välkomna att vara i vår cafeteria under lektionen. Behöver ditt barn särskilt stöd är du som förälder eller anhörig givetvis välkommen att vara med i undervisningen.

Informera oss om det är något vi behöver känna till om barnen. Ni är alltid välkomna att komma och prata med oss simlärare före eller efter lektionen om ni undrar över något.

Under mitten av simskoleperioden kommer du att få en kortfattad skriftlig sammanfattning över ditt barns simutveckling. Vill du ha mer ingående information och tips, ta kontakt med ditt barns simlärare.

Viktigt om vår simundervisning

Besök simhallen regelbundet tillsammans med barnet för bad, lek och träning. Det är viktigt att barn lär sig umgås med vatten. Då är det lättare att lära sig simma.

Varje barn är unikt. Jämför därför inte barn med varandra. I simning är koordinationsförmågan viktig. Barn utvecklas olika fort.

Det går bra att öva vattenvana hemma. Försök att doppa huvudet, tvätta ansiktet och bubbla med munnen i badkaret eller tvättstället.

Barn ska leka för att leka. Varje barn måste få den tid som behövs för att lära sig simma. Skynda långsamt ger bästa resultat. 

Kontakta gärna

Besöksadress
Klövervägen 1, Fjärås