Föreningsliv och simskola

Både barn och vuxna kommer kunna lära sig simma i nya badhuset och det finns förutsättningar för ett rikt föreningsliv.

Föreningsliv

I badhuset kommer det att finnas förutsättningar för ett rikt föreningsliv. Vi skapar möjligheter för simträning, simtävling, konstsim, simhopp, vattenpolo och undervattensrugby.

Simskola

Medley och simklubben KBSS kommer att bedriva simskola för barn och vuxna och babysim i Kungsbacka badhus.

Simskola med Kungsbacka simsällskap - KBSS

För information om simskola med Kungsbacka simsällskap läs mer på deras hemsida.

Läs mer om simskola med Kungsbacka simsällskap

Simskola med Medley

I nya badhuset kommer Medley att erbjuda simskola enligt eget koncept med allt från babysimskola till crawlkurser för vuxna.

Medley har för närvarande sex olika nivåer på sin simskola för att barnen ska kunna fortsätta utvecklas och hitta sin glädje och trygghet i vatten. Livräddning ingår i Medleys kurser.

Medley kommer även att erbjuda privat simundervisning. 

Simundervisning för skolan

Vi kommer att ha särskild simundervisning för skolor i badhuset. Det gemensamma målet för Kungsbacka kommun och Medley är att alla elever når skolkravet på simkunnighet.

Babysimskola

Babysimskola riktar sig till barn upp till ett år och leds av utbildad instruktör. Medley undersöker möjligheten att starta upp babysim redan efter årsskiftet i Kungsbacka simhall men kommer med all säkerhet att erbjuda babysim från sommaren 2020 i nya badhuset.

Minisim

Minisim riktar sig till barn i åldrarna 3-5 år och leds av utbildad instruktör. På minisim tränar barnen på vattenvana och ett tryggt och positivt förhållningssätt till vatten. Medley hoppas kunna erbjuda minisim redan efter årsskiftet i Kungsbacka simhall. I nya badhuset kommer de att erbjuda minisim från sommaren 2020.

Crawlkurs

Medley kommer att erbjuda crawlkurser. Crawl har blivit populärt nu när fler och fler upptäcker fördelarna med simning som motions- och träningsform. Crawlkurserna riktar sig till deltagare som är 16 år och äldre och undervisningen sker både i bassängerna och i öppet vatten under sommartid. 

Simskola för nyanlända

Medley kommer att samarbeta både med oss i kommunen och med SLS - Svenska livräddnings sällskapet - för att hjälpa nyanlända att bli simkunniga.

Läs mer på Medleys webbplats om simskola och annan verksamhet som Medley kommer att erbjuda i Kungsbacka badhus.