Foto: Hannah Larsson Foto: Hannah Larsson

Fotbollsplaner

Här har vi samlat all information om fotbollsplanerna i kommunen.

Aktuellt om planerna

Till Kristi Himmelfärd öppnar vi gräsplanerna för alla åldrar

Den 13 maj öppnar vi gräsplanerna för alla åldrar. Två planer är fortfarande avstängda, det gäller Åsa C och Ledet. Övriga planer öppnar alltså för spel.

Vi öppnar gräsplaner för barn och unga

Fredag 30 april klockan 8.45
Efter en tuff vinter och seg vår har vi nu gjort de åtgärder som varit nödvändiga på våra gräsplaner, det vi väntar på nu är värme och regn för att det ska ge effekt.

Efter de senaste uppdaterade restriktionerna ifrån Folkhälsomyndigheterna att från och med 28 april låta barn och ungdomar födda 2002 eller senare få börja spela matcher igen öppnar vi upp gräsytorna på måndag 3 maj för barn och ungdomar födda 2002 eller senare. Alla gräsplaner öppnar förutom Ledets IP. För övriga, även seniorlagen, är det konstgräsen som gäller och vi ber om förståelse för detta.

Vi på driften kommer att börja linjera upp gräsplanerna under nästa vecka och kommer att prioritera linjer för barn och ungdomar samt bevaka grästillväxten för att kunna starta upp all verksamhet på gräs så fort det tillåter.

Glad Valborg önskar vi er alla!

Vårarbete med fotbollsplaner

Fredag 23 april klockan 14
Efter en mörk och kall tid är nu äntligen våren på gång. Vi kan nu se att den kalla vintern har gett oss lite extra arbeten. En hel del snömögel som visar sig som bruna fläckar med dött gräs. I skrivande stund har vi nu klippt och vältat, sått och dressat våra drygt 30 planer. Bevattningarna är också prioriterat att få i gång för att få med alla ingredienser till att gräset ska växa sig starkt och komma i form till fotbollssäsongen 2021. Det är ca 10-13 grader i marken och det är positivt för växtligheten. Även jobbet med robotklipparna är i full gång. Vi har även lagt växtduk på Ledets IP för att vi bedömt den planen något sämre än övriga planer och behöver ge den planen lite starthjälp. Vi har även under några veckors tid lagt en ny dränering på Åsa C-plan. Vi på driften har nu gjort dom nödvändiga åtgärderna och håller nu tummarna för varmt väder och lagom mängder regn så kommer det snart att lysa gröna fina planer.

Öppna och stängda planer

Följ läget med öppna och stängda planer här.

Kontakta gärna

Telefontider
Måndag, tisdag, torsdag och fredag
klockan 8.30-12
Onsdag
klockan 13.30-16

Besöksadress
Kulturhuset Fyren
Postadress
Kungsbacka kommun
Kultur & Fritid
434 81 Kungsbacka