Dans för hälsa

Är du 13–17 år och vill dansa utan krav? Fokus på rörelseglädje och gemenskap helt gratis!

Dans för hälsa är en aktivitet för dig som är 13-17 år och som ibland känner stress eller oro, har magont, huvudvärk eller sömnbesvär, är nedstämd eller har bristande självkänsla. Den här aktiviteten kan hjälpa dig att må bättre!

Dans för hälsa är ett projekt som det har forskats mycket på. Det har visat sig att den här aktiviteten har haft god effekt för hälsan och de som har deltagit har mått bättre efter att ha varit med i endast två terminer.

Så går det till 

Danspassen innehåller uppvärmning, koreografi, övningar, avslappning och reflektion. Passet innehåller olika dansstilar med passande musik. Ha gärna på dig mjuka, sköna kläder som du känner dig bekväm i. Du behöver inte ha några förkunskaper - meningen är att vi ska röra på oss, öva tillsammans och ha roligt ihop! Du dansar för din egen skull, upplever gemenskapen i gruppen och glädjen i dansen. 

I denna kurs har vi ingen uppvisning för publik. Kom som du är - helt utan krav!

Kursen leds av Kulturskolans danslärare Anna Karlsson, Susanna Caldergren Berggren och Sandra Cedergren, som alla är utbildade i metoden Dans för hälsa.

Dag, tid och plats 

Tisdagar 16.15–17.30, Kollaskolan motionssal, Akvamarinvägen 1
Onsdagar 16.15–17.30, kulturhuset Fyren, Klockfoten, plan 2

Det är viktigt att kunna delta båda dagarna för att dansen ska kunna förbättra välmåendet. 

Det är gratis att delta. 

Anmäl dig 

För att anmäla dig ska du vara 13-17 år. Anmäl ditt intresse till samordnare Anna Corneliussen:
anna.corneliussen@kungsbacka.se
0300-83 47 62

Mer om Dans för hälsa

Dans för hälsa är ett projekt i samverkan mellan förvaltningen för Kultur & Fritid och elevhälsan och vill främja hälsan för unga i åldern 13–17 år. Projektet är baserat på uppmärksammad forskning från Örebro universitet som visar på de goda effekterna som dans har för den psykiska hälsan och välbefinnandet. Konceptet finns i flera kommuner runt om i Sverige.

Så tycker deltagare

”Jag tycker det är väldigt roligt med dansen för jag känner att jag äntligen har något att se fram emot på vardagarna efter skolan. Känner även mig mer trygg och jag trivs mer med mig själv!”

”Jag tyckte koreografin var bra och att få träffa andra i min egen ålder. Jag är ganska stressad i skolan så det var väldigt skönt, avslappnande och roligt att komma hit, köra dans och slappna av. Längtar till nästa gång!”

Kontakta gärna

Hälsoutvecklare Anna Corneliussen
0300-83 47 62
anna.corneliussen@kungsbacka.se