Sommaröppet inom förskola och fritidshem

Från den 8 juli till och med 2 augusti, vecka 28-31, anpassar vi verksamheten på våra förskolor, pedagogisk omsorg och fritidshem till efterfrågan. Då har vi sommaröppet och det innebär att vi har öppet på utvalda enheter i olika delar av kommunen.

Sommaröppet vecka 28-31

För att kunna planera så bra som möjligt vill vi gärna att du lämnar besked om hur ditt barns omsorgsbehov ser ut under denna period, det vill säga om barnet behöver förskola eller fritids under alla eller någon av dessa veckor. Om du inte anmäler räknar vi med att barnet inte kommer, men blir dina planer ändrade kan du naturligtvis kontakta oss.

Via förskolan eller fritidshemmet får du en blankett som du använder för att anmäla om du behöver barnomsorg dessa veckor. Vi är tacksamma för om du lämnar din ansökan tillbaka till förskolan eller fritidshemmet så snart det är möjligt. I slutet av maj får du information om var ditt barn får omsorg vecka 28-31 och i juni blir du inbjuden att besöka förskolan eller fritidshemmet.

Vilka enheter som är öppna avgörs av hur behovet ser ut i kommunen i stort. Många barn är lediga men det finns naturligtvis också de som behöver omsorg efterom vårdnadshavare arbetar och för dem samordnar vi särskild sommaröppen verksamheter i våra tre pedagogiska områden.

Mer information och kontakt

Har du frågor kontakta i första hand din förskola eller fritidshem. Du kan även kontakta samordnare för planeringen av sommaröppet i ditt område.

Pedagogiskt område Norr

 • Onsala; Anna Antoni
  anna.antoni@kungsbacka.se
 • Särö, Kullavik,Vallda och Malevik; Annette Kimmhed 
  annette.kimmhed@kungsbacka.se 

Pedagogiskt område Centrum, (samt Kollaområdet)

 • Marie Johansson, marie.e.johansson@kungsbacka.se,
  Helen Stenum, helen.stenum@kungsbacka.se
  Anna Lexén, anna.lexen@kungsbacka.se

Pedagogiskt område Söder

 • Fjärås, Gällinge: Anders Göransson
  anders.l.goransson@kungsbacka.se
 • Åsa, Frillesås:
  Åsagård: Kerstin Ekman Hake, Anna Eriksson.
  kerstin.ekman-hake@kungsbacka.se, anna.eriksson9@kungsbacka.se