Mat

Varje dag serverar vi barnen frukost, lunch och mellanmål i förskolan. Ditt barn får då två tredjedelar av sitt dagliga behov av energi och näring.

Här hittar du förskolornas lunchmenyer.

Meny via mobilen

Du kan också se skolornas menyer via mobilappen Skolmaten på ett enkelt och snabbt sätt. Appen Skolmaten är helt gratis att ladda hem till respektive telefon och nås via Appstore för Iphone, Google play för Samsung, HTC, Sony Ericsson med flera, eller Windows store för Nokia.

Flera måltider för förskolebarnen

Detta serverar vi varje dag:

  • Frukost klockan 8, som består av gröt och fil eller yoghurt med flingor, smörgås med pålägg och grönsak eller frukt. En gång i veckan serveras mjölkchoklad och ägg.
  • Fruktstund för barn under 2 år på förmiddagen
  • Lunch omkring klockan 11.30 som består av varmrätt med kött, fisk eller soppa, potatis, ris eller pasta och grönsaker. Hårt bröd serveras till varje måltid och mjukt bröd till soppa. Till efterrätt serveras frukt förutom vid lättare soppor, då det serveras pannkakor eller liknande.
  • Mellanmål klockan 14.30 som består av smörgås med pålägg, mjölk, fil eller yoghurt och frukt eller grönsak.
  • Frukt för barn som stannar efter cirka klockan 16.30.

När vi lagar ditt barns måltider följer vi Livsmedelsverkets riktlinjer som finns sammanfattade i skriften Bra måltider i förskolan.