Så lagar vi maten

Köken på våra två stora gymnasieskolor lagar sin egen mat på plats. Varje dag serverar till exempel Aranäsgymnasiet mat till 1050 elever, och eleverna kan välja mellan tre olika rätter varje dag.

Lagat från grunden

Vår ambition är att laga så mycket som möjligt från grunden. Ungefär 80-85 procent av skolmatsedelns rätter lagas från grunden efter egna recept. Vi använder så rena råvaror och produkter som möjligt och köper bara in förfabricerade köttbullar, pannbiffar, fiskpinnar och blodpudding.

All mat lagas på plats

Lunchens huvudmål lagas på något av gymnasieskolornas tillagningskök. De skickar också mat till flera grundskolor runt om i kommunen.

Våra leverantörer och produkter

Vi köper alltid in våra livsmedel och vår utrustning av godkända och upphandlade leverantörer.

Serviceområde Måltider lagar maten

Det är kommunens serviceområde Måltider, som lagar och serverar maten i för- och grundskolan och på gymnasiet.