Information om gymnasievalet

Den här informationen riktar sig till dig som är vårdnadshavare till ett barn som går i åk 9 och ska göra sitt gymnasieval.

Eleverna i årskurs 9 kommer behöva ta reda på mycket information och hålla sig uppdaterade om gymnasievalet. Här fyller du som vårdnadshavare en viktig funktion och kommer behöva stötta din ungdom.

Den digitala informationen består av ett bildspel med förinspelade ljudklipp där vi går igenom kunskap och fakta som kan vara viktiga att känna till gällande gymnasievalet.

Presentationen hittar ni på denna sida och den har också skickats ut i Vklass. Vårt mål är att ge dig information och kunskap som kan leda till att du känner dig väl förberedd i det viktiga arbetet att stötta din ungdom inför gymnasievalet.

Gymnasiedagarna

Den 26–28 oktober samlas regionens gymnasieskolor, studie- och yrkesvägledare, språkguider samt olika branscher och företag för årets digitala mässa, Gymnasiedagarna & Future Skills. Genom chattar och digitala möten får du möjlighet att ställa frågor om program och skolor. Öppettiderna är 08.00–19.00 alla dagar.

Mötesplatsen är indelad i två sektioner; en där du träffar gymnasieskolor och en där du får lära dig mer om olika yrken, företag och branscher. Dessutom finns studie- och yrkesvägledare och språkguider på plats. De hjälper dig gärna ta reda på vilka utbildningar som leder till olika yrken och branscher.

Om du besöker den digitala mässan tillsammans med din skolklass kommer din lärare att ge dig information om hur ni tillsammans loggar in på sidan. Den digitala mässan är även öppen för övriga besökare – även utanför skoltid, exempelvis tillsammans med en vårdnadshavare. Då behövs ingen förhandsbokning.

I år äger den digitala mässan rum på www.gymnasiedagarna.se

Öppet hus på kommunens gymnasieskolor

Under hösten kommer Aranäsgymnasiet, Beda Hallbergs gymnasium och Elof Lindälvs gymnasium anordna öppet hus. Då kan både elever och vårdnadshavare besöka skolorna.

  • Elof Lindälvs gymnasium - onsdag 24 november kl 17-20
  • Aranäsgymnasiet/Beda hallbergs gymnasium - torsdag 25 november kl 17-20

Läs mer på gymnasieskolornas webbplatser

www.aranasgymnasiet.kungsbacka.se

www.bedahallbergsgymnasium.kungsbacka.se

www.eloflindalvsgymnasium.kungsbacka.se