Energi- och klimatrådgivning

Vill du sänka dina energikostnader och göra en insats för klimatet och miljön? Energi- och klimatrådgivningen är en oberoende och kostnadsfri tjänst för dig som bor i Kungsbacka kommun.

El och värme

Energi- och klimatrådgivningen kan hjälpa dig med tips om hur du exempelvis minskar din elanvändning och hur du väljer den uppvärmning till ditt hus som är så bra som möjligt både för dig och för klimatet.

Om du vill göra en beräkning eller testa olika besparingsåtgärder för ditt hus kan du göra det själv på Energimyndighetens sida Energikalkylen. Du kan också beräkna hur mycket du kan spara genom solpaneler med Solkollens verktyg solkalkylatorn

Klimat och transporter

Till oss kan du också vända dig för att få tips på hur du i din vardag kan minska din klimatpåverkan, till exempel genom vilka matvaror, kläder eller saker du köper. Vi erbjuder också rese- och transportrådgivning, alltså rådgivning kring frågor som rör transporter av både varor och människor.

Är du företagare?

Även företagare är välkomna att höra av sig till energi- och klimatrådgivningen. För dig som har ett företag med en årsförbrukning under 300 MWh finns den kostnadsfria tjänsten Energi- och klimatcoach. Här hittar du vår energi- och klimatcoach

Kontakta gärna

Telefontider
Måndag-torsdag 8-16 (lunchstängt 12-13)
Fredag 8-15 (lunchstängt 12-13)

Övrig tid går det bra att lämna namn och telefonnummer på vår telefonsvarare, eller maila oss så kontaktar vi dig.

Besöksadress
Stadshuset, Storgatan 37 Kungsbacka
Avtala alltid tid för besök i förväg.