Praktisk information

Sjukanmälan

När ditt barn blir sjukt eller av annan anledning inte kommer till förskolan enligt schema ska detta anmälas till avdelningen via telefon första dagen frånvaron gäller.

Meddela också när barnet kommer tillbaka igen, helst dagen innan.

Mat, lunch

Vad blir det för lunch?

Mer information om maten som serverar på våra förskolor i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den med mera hittar du via länken nedan.

Maten i förskolan

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall.

Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan.

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring

Öppettider

Våra öppettider är anpassade till det som kallas normalarbetstid. Möjlighet till barnomsorg på kvällar och helger finns på Signeshus förskola i centrala Kungsbacka.

Omsorg på kvällar och helger

Max fyra dagar per år har vi gemensam utbildning för all personal på förskolan.
Vi meddelar dig dessa datum så snart de är klara. Om du behöver omsorg dessa datum ska du meddela oss och vi erbjuder då ett alternativ, det kan till exempel vara plats på en annan förskola.

Under sommaren, oftast vecka 28-31, anpassar de kommunala förskolorna verksamheten till efterfrågan. Det innebär att vi har öppet på ett urval förskolor. 

E-tjänst för barnomsorg

Kungsbacka kommun har en e-tjänst där du som har en e-legitimation närsomhelst kan ändra barnets schema, ändra kontaktuppgifter eller inkomstuppgift med mera.
Via länken nedan hittar du vår e-tjänst.

Självbetjäning och blanketter

Här kan du läsa mer om lov och ledigheter.

Kungsbacka kommun lov och ledigheter