Praktisk information

Maten i förskola 

I förskolan äter barnen frukost, lunch och mellanmål på sina avdelningar.

Du kan se skolornas menyer via mobilappen Skolmaten. Den är helt gratis att ladda hem till respektive telefon och nås på telefonen eller paddan via Appstore för Iphone/Ipad, Google play för Samsung, HTC, Sony Ericsson med flera, eller Windowsstore för Nokia.

Mer information om skolmaten hittar du via länken: 

Mat i förskolan

Öppettider

Våra öppettider är anpassade till det som kallas normalarbetstid. Möjlighet till barnomsorg på kvällar och helger finns på Signeshus förskola i centrala Kungsbacka.

Fyra dagr per år har vi gemensam utbildning för all personal på förskolan.

20 februari 2017 kommer vi att ha fortbildningsdag för pedagogerna.

Meddela oss om du behöver omsorg dessa datum. Vi erbjuder då ett alternativ; det kan till exempel vara plats på annan förskola.

Under sommaren, oftast vecka 28-31, anpassar de kommunala förskolorna verksamheten till efterfrågan. Det innebär att vi har öppet på ett urval förskolor.


Omsorg på kvällar och helger

E-tjänst för barnomsorg

Kungsbacka kommun har en e-tjänst där du som har en e-legitimation närsomhelst kan änsra barnets schema, ändra kontaktuppgifter eller inkomstuppgift med mera.
Via länken hittar du vår e-tjänst.


Självbetjäning och blanketter

 

Sjukanmälan

När ditt barn blir sjukt eller av annan anledning inte kommer till förskolan enligt schema ska detta anmälas till avdelningen via telefon eller mail innan klockan 07:30 första dagen frånvaron gäller. Meddela oss också när barnet kommer tillbaka igen, helst dagen innan.

Görs till respektive avdelning i förskolan. 

  • Blåbäret och Smultronet 0300-83 48 28
  • Hallonet 0300-83 48 27

 

På Region Hallands hemsida finns broschyren Hur gör vi när barnen blir sjuka. Informationen riktar sig till föräldrar med barn i förskolan och är tänkt som en vägledning. Klicka på länken för att komma till broschyren.


Hur gör vi när barnen blir sjuka?

 

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall.

Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring