Betala parkering med mobilen

Kungsbacka kommun har avtal med tre olika företag där du kan betala din parkering med mobiltelefonen.

Här är en kortfattad beskrivning av de olika tjänsterna. Läs mer på deras respektive hemsidor. Notera att vissa företag tar ut extra avgifter i sin app, vilket ska framgå av deras villkor och även synas på ditt kvitto.

EasyPark

Starta din parkering via app eller talsvarstjänst. Utan att lämna bilen betalar du din parkering och bara för tiden bilen är stående. Dina p-kostnader dras från ditt kredit-/konto- eller drivmedelskort.

1. Logga in: Följ anvisningarna på skärmen.

2. Ange områdeskod: Skriv in områdeskod eller hitta koden i appens karta.

3. Starta parkering: Välj p-tid genom att snurra på hjulet. Avsluta eller förläng p-tiden efter behov.

Efter varje avslutad parkering erhåller du ett epost-kvitto som innehåller alla uppgifter om parkeringen. Detta kvitto har samma funktion och innehåll som ett fysiskt p-kvitto och kan användas i din reseräkningsadministration.

Easypark

E-Park

Som helt ny användare kan du få en giltig biljett direkt genom att göra en enkel registrering.  Du skriver in regnr, väljer ort och zon. Sedan väljer du hur lång tid du ska stå, klickar på betala. På nästa sida fyller du i e-postadress och väljer en pinkod. Du får en giltig biljett direkt och betalar den i efterhand då du registrerar kortet.

Därefter kan du i efterhand i lugn och ro göra registreringen i appen. E-Park skickar automatiskt ut ett mejl för att påminna om att slutföra registreringen. Gå in under menyn uppe till vänster och välj ”Kortregistrering” för att koppla betalkort till tjänsten.

E-park

Parkster

Betala parkeringsavgifter med SMS, talsvar, app eller via din smartphone. All betalning i efterskott. Du kan välja att betala med konto/kreditkort, pappersfaktura eller e-postfaktura. För pappersfaktura tillkommer en fakturaavgift på 29 kr per faktureringstillfälle. Fakturorna ska betalas i slutet på månaden.

Parkster

Områdeskoder

Här hittar du en lista över områdeskoder när du betalar med mobilen.