Frågor och svar om boendeparkeringstillstånd

Vi har sedan 20 maj 2021 en ny leverantör av boendeparkeringstillstånd: ePARK. Här kan du läsa mer om vad det innebär för dig som redan har ett aktivt boendeparkeringstillstånd eller som planerar att söka tillstånd.

Här har vi samlat information om vad bytet av leverantör innebär för dig som antingen har eller planerar köpa ett boendeparkeringstillstånd.

Jag ska söka boendeparkeringstillstånd. Hur gör jag?

Du behöver skapa ett nytt konto på ePARK. Här finns instruktioner för hur du söker boendeparkeringstillstånd: läs mer om boendeparkering. Kontrollera att ditt nya tillstånd gäller för rätt registreringsnummer och att en bekräftelse har kommit till den e-postadress som du har angett på ePARK.

Jag har redan ett aktivt boendeparkeringstillstånd. Vad händer nu?

Ditt aktiva tillstånd hos vår gamla leverantör parkera.se gäller hela tiden ut, även om vi har bytt leverantör. När ditt tillstånd löper ut och det blir dags att köpa ett nytt tillstånd så köper du den hos vår nya leverantör ePARK.

Om du har haft automatisk förnyelse hos parkera.se så kommer denna att avslutas automatiskt.

Du kan redan idag förbereda ditt nya boendeparkeringstillstånd hos ePark med det datum som det ska börja gälla. För att förbereda eller köpa nytt tillstånd behöver du skapa ett nytt konto på ePARK.

Hur länge gäller mitt tillstånd hos parkera.se?

Logga in på ditt konto på parkera.se för att se hur länge det aktiva tillståndet gäller. Du kommer kunna läsa om ditt aktiva tillstånd på startsidan när du loggar in. Du hittar även informationen i det senaste e-postutskicket från parkera.se: ”Ditt parkeringstillstånd har förnyats”.

Behöver du ytterligare hjälp så kan du kontakta parkera.se på tel: 0770 – 710 110.

Har villkoren för att få boendeparkeringstillstånd ändrats?

Ja, villkoren har uppdaterats. Du kan ta del av villkoren på vår sida om boendeparkering.

Mer information

Har du frågor gällande ditt konto eller tillstånd kan du kontakta ePARK-support:

support@epark.se
010-101 31 10

Öppettider:
Måndag-fredag: 08:00-17:00