Praktisk information

Skolskjuts

Till skolan åker eleverna med linjebuss eller skolskjuts. Vi har personal på busshållplatsen i samband med att bussarna kommer eller går. När det är lovdag eller studiedag går det inga bussar

Alla elever som har rätt till skolskjuts och som behöver det måste ansöka om det. Vårdnadshavaren behöver ansöka varje läsår för att sitt barn ska få skolskjuts. Ingen elev får automatiskt skolskjuts. Skolskjuts berättigas aldrig till eller från skolbarnomsorg (fritidshem). 

Via länken nedan hittar du mer information om regler för att få skolskjuts samt bussarnas tidtabell med kontaktuppgifter till bussbolagen.

Skolskjutsregler och tidtabeller för bussar

Sjukanmälan och frånvaro

Anmäl frånvaro i Vklass

Om barn eller elev är sjuk måste du göra en frånvaroanmälan samma dag som ditt barn inte kan närvara i förskolan eller skolan. Du kan registrera frånvaro både på vklass.se och i Vklass app.

Frånvaroanmälan måste göras varje dag under sjukdomsperioden. När du loggat in med e-legitimation i appen förblir du inloggad, men för att komma åt att ändra annan information kan du behöva du använda e-legitimationen igen.

Instruktion för att anmäla frånvaro

Klicka på frånvaroanmälan i menyn, välj vilka barn du vill anmäla frånvaro för och klicka på skicka. Det är förvalt att anmälan gäller ”idag”, det vill säga den innevarande dagen.

Önskar du anmäla frånvaro för en del av dagen (t.ex. en timme mitt på dagen) eller för en annan dag, välj då ”Annan period” och fyll i datum och tider som du önskar anmäla för.

Observera att skolan gör inställningar för att begränsa den period du får anmäla frånvaro. Så om du får ett felmeddelande som anger att tiden måste vara inom ett visst intervall beror detta på att skolans inställningar inte medger att du anmäler inom vald period.

Kungsbacka kommun har inte aktiverat den möjlighet som finns i Vklass att anmäla frånvaro via telefon. Vill du prata med någon på förskolan eller skolan så ring respektive avdening.

Om ditt barn går på fritids och du vill ändra schema i V-klass finns här en manual

Mat, lunch

Klicka på länken för att hitta våra skolors lunchmenyer.

Vad blir det för lunch?

Du kan också se skolornas menyer via mobilappen Skolmaten. Den är helt gratis att ladda hem till respektive telefon och nås på telefonen via Appstore för Iphone, Google play för Samsung, HTC, Sony Ericsson med flera, eller Windowsstore för Nokia.

Mer information om skolmaten i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den med mera hittar du via länken nedan

Restaurang Smaklöken 0300-83 37 30. Arbetsledare Jeanette Eriksson, jeanette.eriksson@kungsbacka.se

Skolmat i Kungsbacka

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall.

Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring

Kostnadsfri förskola och skola

Här kan du läsa mer om kostnadsfri förskola och skola