Praktisk information

Skolskjuts

Till skolan åker eleverna med linjebuss eller skolskjuts. Vi har personal på busshållplatsen i samband med att bussarna kommer eller går. När det är lovdag eller studiedag går det inga bussar

Elever som har rätt till skolskjuts med linjebuss enligt kommunens skolskjutsregler får busskort vid terminsstart utan särskild ansökan.

Via länken nedan hittar du mer information om regler för att få skolskjuts samt bussarnas tidtabell med kontaktuppgifter till bussbolagen.

Skolskjutsregler och tidtabeller för bussar

Sjukanmälan och frånvaro

Vårdnadshavaren anmäler frånvaron vårt system för frånvarorapportering Skola24. Om du som vårdnadshavare har ansökt om konto i Skola24 kan ni ladda ner appen och sjukanmäla elev i den. Det går också bra att logga in på sitt konto i Skola24 via en dator, Ipad eller Iphone.

Om du inte ansökt om konto i Skola24 går det bra att anmäla sjukfrånvaro på telefon 0515-77 76 13

Du kommer till ett hälsningsmeddelande och därefter knappar du in elevens personummer med 10 siffror. Du ska anmäla frånvaro för varje dag. För att frånvaron ska registreras för samma dag måste du ringa före klockan 08:00 på morgonen. Om du ringer efter klockan 12:00 kommer frånvaro att registreras för följande dag.

Mat, lunch

Klicka på länken för att hitta våra skolors lunchmenyer.

Vad blir det för lunch?

Du kan också se skolornas menyer via mobilappen Skolmaten. Den är helt gratis att ladda hem till respektive telefon och nås på telefonen via Appstore för Iphone, Google play för Samsung, HTC, Sony Ericsson med flera, eller Windowsstore för Nokia.

Mer information om skolmaten i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den med mera hittar du via länken nedan

Restaurang Smaklöken 0300-83 37 30. Arbetsledare Jeanette Eriksson, jeanette.eriksson@kungsbacka.se

Skolmat i Kungsbacka

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall.

Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan

Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring

Kostnadsfri förskola och skola

Här kan du läsa mer om kostnadsfri förskola och skola