FLL - First Lego League

FLL som står för First Lego League är en internationell tävling som går med olika teman varje år under hösten. Det är en tävling i naturvetenskap och teknik och man behöver en legorobot för att kunna vara med.

Hedeskolan har varit med i fyra år och det har gått väldigt bra. Det är ett roligt projekt och vi har sett fantastiska resultat och elever som har utvecklats mycket och lärt sig massor.

2013: Förstapris i robotduellerna.

2014: Andrapris i robotduellerna och pris för bästa tekniska system.

2015: Championpriset i Göteborg. KBTT vann och fick åka till Mo i Rana och tävla i den skandinaviska finalen!

2016: En andraplats totalt och pris för bästa teknik och bästa samarbete för laget "Något på spåret".

2017: Laget "Oneinamillion" vann pris för bästa teknik samt Chapionpriset! Detta innebar att de fick resa till Oslo. I Oslo vann laget andrapris för sin forskning och de vann också som enda svenska lag en plats i en världsfinal i Estland sommaren 2018. Här är lagets reseberättelse från Oslo.

2018: Lagen "Spacebots" och "Team Astro" tävlade inne på Calmers och vann en massa priser. Team Astro blev nominerade för sin forskning och vann pris för bästa samarbete. Spacebots blev nominerade i alla kategorier, de vann pris för bästa teknik och de vann även Championpriset som innebar en plats i den skandinaviska finalen i Oslo. Även i Oslo gick det väldigt bra. Spacebots fick mycket beröm för sin monter och vann pris för sin marknadsföring. De vann också plats i en värlsfinal i Arkensas i maj 2019!!

Här är en film om Spacebots tävlingsrobot: