Praktisk information

Skolskjuts

Elever som har rätt till skolskjuts enligt kommunens skolskjutsregler får färdbevis vid terminsstart utan särskild ansökan.
Via länken nedan hittar du mer information om regler för att få skolskjuts samt bussarnas tidtabeller med kontaktuppgifter till bussbolagen.
Skolskjutsregler och tidtabeller för bussar

Sjukanmälan och frånvaro

När eleven är sjuk anmäler du som vårdnadshavare det i vårt system för frånvarorapportering Skola24.
Telefon: 0515 – 77 76 13
Du kommer till ett hälsningsmeddelande och därefter knappar du in elevens personnummer med 10 siffror. Du ska anmäla frånvaro för varje dag. För att frånvaron ska registreras för samma dag måste du ringa före klockan 8 på morgonen. Om du ringer efter klockan 12.00 kommer frånvaro att registreras för följande dag.

Mat, lunch

Klicka på länken för att hitta våra skolors lunchmenyer.
Vad blir det för lunch?
Du kan också se skolornas menyer via mobilappen Skolmaten. Den är helt gratis att ladda hem till respektive telefon och nås på telefonen via Appstore för Iphone, Google play för Samsung, HTC, Sony Ericsson med flera, eller Windowsstore för Nokia
Mer information om skolmaten i Kungsbacka, hur vi bestämmer maten och hur vi gör den med mera hittar du via länken nedan.
Skolmat i Kungsbacka

Olycksfallsförsäkring

Kungsbacka kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring för förskole- och skolbarn. Försäkringen gäller när ett barn eller en elev har skadat sig genom ett olycksfall.
Du hittar mer information om försäkringen och hur du anmäler en skada via länken nedan
Kungsbacka kommuns olycksfallsförsäkring

Att besöka skolan

Du är välkommen att besöka skolan men respektera skolans regler som gäller för besök.

Skolan är en arbetsplats för elever och skolans personal. Endast de som är elever på skolan eller är anställda har normalt tillträde till skolans område. Skolans område är inte en allmän plats så länge skolverksamhet pågår där.

Vårdnadshavare med elever i skolan som vill besöka skolan ombeds boka tid i förväg. Besöket skall godkännas av rektor eller ansvarig pedagog. Besökare skall kontakta berörda lärare i god tid och få deras medgivande till att besökaren kan delta i lektioner.

Besökare så som hantverkare, inspektörer eller liknande skall anmäla sig på expeditionen vid ankomst till skolan.