Regler för sociala medier

På vår Facebooksida publicerar vi innehåll som har koppling till Kungsbacka kommuns verksamhet eller information från andra myndigheter. Vår Facebooksida drivs av tjänstepersoner och inte av kommunens politiker. Vi som bevakar sidan är kommunikatörer och samhällsvägledare. Vill du ställa en fråga eller komma i kontakt med en politiker rekommenderar vi e-post, telefon eller brev. Du kan också använda dig av vår webbplats: www.kungsbacka.se/synpunkt.  

För att hålla ett bra och seriöst diskussionsklimat på vår sida har vi regler som du måste följa. Tänk på att hålla dig till det aktuella ämnet för inlägget du kommenterar på och att alla inlägg och kommentarer på våra sociala medier blir allmänna handlingar.  

När du använder sociala medier för att komma i kontakt med Kungsbacka kommun så överförs informationen och personuppgifter till tredje part (företaget/organisationen som driver det sociala mediet). På grund av detta diskuterar vi aldrig enskilda ärenden på sociala medier. Om du ställer en fråga om ett enskilt ärende flyttar vi frågan från kanalen och fortsätter dialogen via telefon, e-post eller brev. Vi rekommenderar dig att inte skicka känslig information till oss via sociala medier.  
Var försiktig när du delar information, bilder, filmer, personuppgifter eller annat material som kan vara känsligt enligt integritetsskyddet. Det kan komma att tas bort. Du kan läsa mer om hur kommunen hanterar personuppgifter här: www.kungsbacka.se/dataskydd 

För komplexa frågor som kräver en nyanserad dialog kan vi göra bedömningen att sociala medier inte är en lämplig kanal och då förbehåller vi oss rätten att hänvisa till andra kontaktvägar.  

Inlägg som strider mot lagar eller på annat sätt är olämpliga tas bort. När vi anser det nödvändigt talar vi om i en kommentar att vi tagit bort ett inlägg. Om ett konto vid upprepade tillfällen bryter mot reglerna kan kontot komma att blockeras från det aktuella sociala mediet, exempelvis Kungsbacka kommuns Facebook. Vi hänvisar då till andra kontaktvägar.  

Detta gäller bland annat inlägg som innehåller:  

  • förtal, personliga angreppförolämpningar eller kränkningar 

  • hets mot folkgrupp, sexistiska eller andra trakasserier  

  • våldsskildringar eller pornografi  

  • uppmaningar till brott  

  • olovlig användning av upphovsrättsligt skyddat material  

  • material som strider mot personuppgiftslagen  

  • svordomar eller obscena ord  

  • kommersiella budskap eller reklam  

  • politiska budskap  

Kundcentret Kungsbacka direkt

0300-83 40 00
info@kungsbacka.se 

Öppettider
Måndag 8-18
Tisdag-torsdag 8-17
Fredag 8-15 

Besöksadress
Stadshuset, Storgatan 37

Postadress
434 81 Kungsbacka