Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Power BI utvecklare till Kommunledningskontoret

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Nu skapar vi förutsättningar för att bli en mer datadriven organisation och kraftsamlar inom området Analytics och Business Intelligence. Vi söker nu dig som vill vara med på resan.

Är du en person som brinner för att utvinna värde ur data? Har du erfarenhet från utveckling i Microsoft Power BI? Tycker du om att jobba nära verksamheten med analys, design och utveckling av rapporter? Vill du göra skillnad och hjälpa organisationen att bättre se, förstå och agera utifrån sin data? Har du ett starkt intresse för att hitta nya och bättre lösningar? Är du ansvarstagande och självgående och trivs i en organisation där du får bidra med idéer och förslag på lösningar?

Då ska du söka tjänsten som Power BI utvecklare hos oss!

Rollen som Power BI utvecklare hos oss

Som Power BI utvecklare arbetar du med analys, design och visualisering av data från olika datakällor varav kommunens datalager i Azure Synapse är en. I denna roll kommer du arbeta brett med alla kommunens verksamheter. Du får en varierande vardag där du inte bara arbetar med utveckling av Power BI lösningar utan även blir involverad i kravarbete. Vi befinner oss i en uppbyggnadsfas och utvecklar nu den första versionen av vår kommunövergripande BI-lösning med datalager i Azure Synapse och rapporter i Power BI. Flera initiativ är i gång samtidigt och i rollen som Power BI utvecklare kommer du arbeta med flera parallella uppdrag.

Du kommer ingå i vårt Analytics-team som är under uppbyggnad och bidra med din kompetens och erfarenhet från Power BI utveckling för att ta oss framåt i ambitionen att bli en datadriven organisation. Du kommer vara en nyckelspelare i projektens alla faser; från affärs- och dataförståelse till produktionssatt lösning.  

 

Din profil

 

Du har relevant högskoleexamen inom exempelvis systemvetenskap eller kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig som har några års erfarenhet från att arbeta med Microsofts BI-produkter och som har ett driv och intresse att utvecklas vidare inom ditt område.

Du har kunskap inom Power BI, DAX samt kompetens inom SSAS, SSRS och SQL server. Du har erfarenhet av att designa rapporter i Power BI och har god förståelse för olika sätt att visualisera data för användare. Du har erfarenhet från arbete med informations- och dimensionsmodellering. Erfarenhet av att ha tagit analysmodeller hela vägen från prototyp till implementation i verksamhetsprocesser är meriterande.

Erfarenhet från Microsofts teknikplattformar inom analytics t.ex. Azure SQL, Azure Synapse, Datalake, Machine Learning etc. är meriterande. Det är också meriterande med erfarenhet av att samla data från IoT-baserade lösningar.

Det är viktigt att du är nyfiken, kreativ och analytisk. Som person är du social, har stort eget driv och engagemang att skapa nytta för dem vi är till för. Du gillar att samarbeta och delar gärna med dig av din kunskap. Du kommunicerar på ett tydligt och enkelt sätt med olika målgrupper och är intresserad av och kan snabbt sätta dig in i logiken för kommunens verksamheter. Du skapar ett gott och konstruktivt klimat i miljöer med olika åsikter. Du är noggrann, analytisk och har fokus på mål och kvalitet. Du tar ansvar för att proaktivt lösa problem och ta till dig relevant information när det behövs. Du har helhetssyn, är strukturerad, har god förmåga att prioritera och är van att hantera parallella projekt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Om oss

Styrning & Ekonomi är placerad på Kommunledningskontoret. Vi har ett särskilt uppdrag att effektivisera styrning och analys genom BI och skapa förutsättningar för att kommunen ska bli en mer datadriven organisation. Vi samordnar och utveckla kommunens styr- och ledningsprocesser som rör långsiktig planering, budget och årsredovisning, kvalitet och intern kontroll. Vi hanterar dagliga in- och utbetalningar, statistik samt gör undersökningar, utredningar och analyser.

Verksamheten har ett tjugotal medarbetare uppdelade på tre enheter. Tjänsten som Power BI utvecklare ingår i enheten Verksamhetsstyrning & Statistik.

Kommunledningskontoret ansvarar för att leda, utveckla, samordna och styra strategiska frågor som rör hela kommunen. Kommunledningskontoret genomför också projekt och uppdrag, representerar kommunen och kommunledningen i olika sammanhang, samt utreder frågor och utmaningar som ska beslutas i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

 

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

Intresserad?

Vad roligt! Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 10 februari 2021.

 

#LI-KUNGSBACKA

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2021/10


Publicerat
2021-01-13

Sista ansökningsdag
2021-02-10


Kontakt

Victor Holkert, Rekryteringspartner, 0300-83 42 88

Ing-Britt Blomberg, Chef, 0300-83 46 78

Cathrine Sandberg Utvecklingsledare Analytics & BI, 0300-83 78 75Logga in och ansök Tillbaka