Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Bibliotekarier med fokus på demokrati

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vi söker två bibliotekarier som brinner för samhällsinformation och allas delaktighet i samhällslivet, var av en person som är insatt i frågor som rör barn och unga och en person som har vuxenperspektiv. Varmt välkommen till oss!

Rollen som bibliotekarie hos oss

I denna roll kan du förvänta dig omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Mötet med våra besökare är en viktig del av verksamheten och du deltar i det dagliga arbetet på biblioteken samt verkar som bibliotekens ansikte utåt. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

- Arbeta med ett lyhört och individanpassat bemötande gentemot bibliotekets besökare och användare i alla sammanhang

- Främja, inspirera och förmedla kunskap och information

- Att driva på och vara aktiv i biblioteks utvecklingsarbete.

- Kunna på ett pedagogiskt sätt förmedla information i samhällsfrågor och brinna för allas rätt till information

Du kommer att ingå i processgruppen Fri åsiktsbildning och fri tillgång till information.

Din profil

Ditt förhållningssätt i arbetet baseras på ett tydligt fokus på lyhört och individanpassat bemötande, service och handledning. Du behöver även ha förmågan att anpassa dig till ändrade förhållanden och att på ett kreativt sätt skapa nya idéer, möjligheter och lösningar i arbetet. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

För denna tjänst behöver du ha en biblioteks- och informationsvetenskaplig examen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Studier inom samhällsvetenskap eller statsvetenskap är meriterande.

Vi förutsätter att du har en god digital kompetens och har kunskap och intresse av modern informationsteknik. Vi ser att du gärna har några års erfarenhet som bibliotekarie med liknande arbetsuppgifter.

Mer om oss på Biblioteken i Kungsbacka

Vi arbetar som en helhet och omfattar fem närbibliotek, mobila enheten och biblioteket i Kulturhuset Fyren. Organisationen består av två verksamhetsavdelningar med ett 40-tal medarbetare inom verksamheten. Vi utvecklar hela tiden vår verksamhet och ser framtidens utmaningar som något positivt.

Vårt uppdrag är att alltid arbeta för kommuninvånarnas bästa. Den tanken ska prägla allt vi gör, vår servicenivå, hur vi löser dagliga utmaningar och inte minst hur vi agerar i mötet med alla som kommer i kontakt med oss. I Kungsbacka vill vi stärka och utveckla en arbetsplatskultur där vi vill vågar och kan. Då kännetecknas vårt sätt att vara och agera av att: Vi välkomnar, Vi levererar, Vi samarbetar och Vi tänker nytt.

Vidare jobbar vi för att vara samhällets väg till allas möjlighet att bli en del av samhället och att vara en allmänhetens resurs så att alla ska kunna ta del av samhällsinformation och kunna följa med och delta i samhällsdebatter och bli mer inkluderad i samhället.

Barn och unga är en prioriterad målgrupp i Kungsbacka och vårt arbete utgår från Barnkonventionen.

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder två tillsvidareanställningar på heltid med tillsättning 1 september 2021 eller enligt överenskommelse.

Som anställd på biblioteken i Kungsbacka ingår tjänstgöring och bemanning både på biblioteket i Kulturhuset Fyren och på närbiblioteken, liksom arbete på kvällar och helger.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/lediga-jobb/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

Intresserad?

Kul! Välkommen med din ansökan senast den 20 april 2021.

I den här processen besvarar du en fråga i samband med att du skickar in din ansökan. Observera att svaret på frågan blir en del av processens urvalsbedömning.

Digitala intervjuer planeras att genomföras under vecka 18. Du kommer då att träffa rekryterande chef.

Om oss på förvaltningen för Kultur & Fritid

Vi är 230 medarbetare som ger invånarna i Kungsbacka kommun en aktiv och meningsfull fritid. Gemensamt för vår verksamhet är att vi jobbar med invånarens och besökarens fria tid. Det gör vi på bibliotek, kulturhus, simhallar, ishallar, Kungsbacka teater, konsthall och besöksmål samt genom drift och skötsel av fritidsanläggningar, folkhälsoarbete, föreningsstöd och fritidsverksamhet för unga.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
1 september eller enligt överenskommelse.

Löneform
Individuell lönesättning.

Antal lediga befattningar
2

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2021/119


Publicerat
2021-03-18

Sista ansökningsdag
2021-04-20


Kontakt

Bibliotekschef Susan Pour, 0300- 83 41 94

Bibliotekschef Lena Engberg, 0300- 83 49 84Logga in och ansök Tillbaka