Våra lediga jobb

I Kungsbacka kommun är vi över 6 300 anställda som arbetar inom 200 olika yrken. Vi söker dig som inte bara vill ha ett jobb, utan verkligen vill jobba för Kungsbacka kommun. Som offentliganställd arbetar du för hela samhället, får förändra på riktigt samt ges möjlighet till en stor arbetsmarknad att göra karriär i.

Vill du bli en av oss? Här nedan hittar du listan med lediga jobb just nu. Sortera gärna på den kategori du är intresserad av. Hittar du inget passande jobb? Prenumerera gärna våra lediga jobb.

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss? Läs mer om oss som arbetsgivare och om våra medarbetare. 

Följ oss i sociala medier:

      

Kommunikatör sökes till förvaltningen för Service i Kungsbacka

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vi har tre snabba frågor till dig:

  • Är du en driven kommunikatör med bred kompentens, som kan bidra inom kommunikationsområdets alla delar?
  • Tycker du om variationen av både intern- och externkommunikation, samt har flexibiliteten att hantera det oförutsedda?
  • Tycker du om att växla mellan självständigt arbete och lagarbete?

Hörde vi JA, på allt? Då kanske du är vår nya stjärna.

Rollen som kommunikatör hos oss

Förvaltningen för Service rymmer en bredd av olika verksamheter, till exempel inköp och upphandling, IT, rekryteringscenter, lokalvård och måltider. Service ansvarar också för kommunens lokalbehov och byggprojekt. Arbetet innebär en variation av uppgifter som kräver en stor verktygslåda för att målgrupps- och kanalanpassa kommunikationen i vardagliga leveranser. Det kan till exempel vara att skriva nyheter, pressmeddelanden, skriva för intranät, webb och sociala medier, svara på insändare, ta fram ett presentationsmaterial eller budskap. Det innebär också att självständigt genomföra strategiska insatser och varumärkesstärkande kommunikation.

Som kommunikatör på Service kommer du att ha ett extra ansvar för några av Services verksamhetsområden. Här har du ett nära samarbete med respektive verksamhet och föreslår, prioriterar och genomför kommunikationsaktiviteter löpande.

Du kommer också, tillsammans med kommunikationsspecialist och övriga i gruppen, att arbeta med Servicegemensam kommunikationsplanering och insatser för att höja kunskapen hos fler och bidra till en än mer kommunikativ förvaltning.

Du kommer att omge dig med ett stort nätverk av kommunikatörer från andra förvaltningar som du ofta samarbetar med i kommunikationsuppdrag. Du deltar också i kommunövergripande sammanhang och projekt där vi gemensamt bidrar till att kommunicera Kungsbacka kommun utifrån ett helhetsperspektiv. Så med det sagt, du kommer ha många givande kontakter, både inom och utanför vår förvaltning.

Din profil

Vi söker en person som tar ett stort ansvar för sitt arbete, som är självgående och trygg i sin roll och som självständigt kan identifiera kommunikationsbehov. När förutsättningarna ändras, svänger du enkelt om och kan hantera snabba insatser med korta deadlines.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är serviceinriktad och bra på att bygga relationer. Samarbete är ett ord synonymt med trivsel för dig. Du är kreativ och du är modig när du tänker både i och utanför boxen och räds inte att lägga fram dina förslag.

Förutom nämnda egenskaper har du också:

  • högskoleutbildning med examen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • minst tre års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete i en större organisation där du har erfarenhet av såväl operativt, taktiskt som strategiskt arbete
  • arbetat inom offentlig verksamhet eller på annat sätt skaffat dig förförståelse för vad det innebär att arbeta inom offentlig sektor och en politiskt styrd organisation
  • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift och är bra på att målgruppsanpassa texter på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt (klarspråk)
  • erfarenhet från Adobes programvaror och Officepaketet, samt lätt för att lära dig nya verktyg för till exempel webbpublicering eller filmredigering.

Erfarenhet av kriskommunikation är meriterande.

Stor vikt kommer förstås också att läggas vid personlig lämplighet.

Om oss på HR och kommunikation

Du kommer att tillhöra enheten HR och kommunikation som består av åtta medarbetare, en HR/personalchef och tre HR-generalister, en kommunikationsspecialist/arbetsledare och tre kommunikatörer. HR och kommunikation är två strategiskt viktiga stödfunktioner och är representerade i förvaltningsledningen. Enhetens uppdrag är att driva, utveckla och säkerställa HR- och kommunikationsarbetet i förvaltningen genom att stötta verksamheterna i sitt arbete att nå sina verksamhetsmål. Kommunikation och HR har täta avstämningar och har till exempel gemensamma arbetsplatsträffar och planeringsdagar.

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning enligt överenskommelse. Enheten befinner sig i ett förändringsskede och eventuellt kommer det ske rekrytering av två personer. Arbetsprover kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Arbetsplatsen ligger centralt med några minuters promenad från Resecentrum. Under pandemin följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men har en positiv syn på distansarbete till viss del även under normala förhållanden.

Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

Intresserad?

Kul! Vi ser vi fram emot att läsa din ansökan. Sista ansökningsdag är den 31 januari 2022.

Vi strävar efter en transparent och inkluderande rekryteringsprocess. Därför kommer du att få svara på ett antal frågor i samband med att du skickar in din ansökan. Svaren på frågorna används som del i urval. Detta innebär att du inte ska bifoga ett personligt brev utan endast ditt CV.

#LI-KUNGSBACKA

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Löneform
Individuell lönesättning.

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Kungsbacka

Län
Hallands län

Land
Sverige

Referensnummer
2022/5


Publicerat
2022-01-12

Sista ansökningsdag
2022-01-31


Kontakt

Elisabeth Grimhusen, personalchef, 0300- 83 72 77

Charlott Elisson, kommunikationsspecialist, 0300-83 47 47Logga in och ansök Tillbaka