Feriearbete

Varje sommar har gymnasieungdomar i årskurs 1 möjlighet att söka ett feriearbete i någon av Kungsbacka kommuns verksamheter.

Ett feriearbete pågår under tre veckor under tre olika perioder under sommaren. Förutom lön får ungdomarna inblick i arbetslivet, arbetslivserfarenhet och möjlighet till referenser.

För att kunna ansöka om ett feriearbete måste du vara inskriven i gymnasieskolan och gå i årskurs 1, kunna arbeta självständigt 6 timmar per dag och vara folkbokförd i Kungsbacka kommun.

Yrkesområden

Förra året 2020 fanns en stor osäkerhet kring feriejobben på grund av pandemin, vissa arbetsplatser kunde inte ta emot feriearbetare på grund av smittorisk och andra fick stänga helt. Trots det kunde vi ändå erbjuda ca. 200 ferieplatser.

Med reservation för förändringar hoppas vi att detta år 2021 blir annorlunda och att vi kan erbjuda platser inom fler yrkesområden. Håll dig därför uppdaterad genom denna sida.

Ansökan

Ansökning till Kungsbacka kommuns feriearbete 2021 kommer att vara sökbara på ferieplatsen.se v. 11-14.

Ansök på www.ferieplatsen.se

Perioder

Feriejobben pågår under tre perioder sommaren 2021:

Period 1: v.24-26
Period 2: 27-29
Period3: 30-32

Har du frågor kan du kontakta:
Thomas Johansson
thomas.r.johansson@kungsbacka.se

Sofie Vester
sofie.vester@kungsbacka.se

Anna Karlsson
anna.karlsson@kungsbacka.se

Frågor och svar

 • Om jag inte är nöjd med min plats kan jag byta då?

  +

  Nej tyvärr. Vi har inte möjlighet att erbjuda dig en annan plats eller att byta med någon. Är det då att du inte vill ha din plats måte du tacka NEJ. Då kommer platsen istället att erbjudas till någon annan.

 • Vad får jag i lön?

  +

  Lönen är: 79 kr/tim för dig som är under 18 år. Lönen är: 96 kr/tim för dig som är över 18 år. 2020. 

 • Kan jag vara ledig?

  +

  Nej, du måste kunna arbeta hela perioden. Kolla med skolan när terminen slutar/startar innan du ansöker, så att du inte går i skolan under den period du väljer.

 • Hur gör jag om jag blir sjuk?

  +

  Är du sjuk så sjukanmäler du dig till den kontakperson som du fått på den arbetsplats där du ska arbeta.

  I år är det extra viktigt att du stannar hemma om du känner dig minsta sjuk och att du följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.