Information med anledning av covid-19, coronavirus

Med anledning av coronaviruset covid-19, har vi här samlat aktuella sidor, nyheter och länkar för att du enkelt ska hitta aktuell och korrekt information.

Vanliga frågor och svar om covid-19

Här lägger vi löpande upp vanliga frågor och svar om coronaviruset covid-19. Här finns även information om hur Kungsbacka kommun arbetar just nu.

Vanliga frågor och svar om covid-19 i Kungsbacka

Behöver du hjälp eller känner oro?

Är du i en riskgrupp tänk på att stanna hemma och ta hjälp. Covid-19 påverkar oss alla på olika sätt. Behöver du prata med någon om din ekonomi, oro över familjemedlemmar eller behöver du hjälp att handla? Här har vi samlat telefonnummer som du kan ringa.

För dig som behöver hjälp eller stöd

För dig som är 70 år och äldre

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du som är 70 år och äldre begränsar dina nära kontakter och stannar hemma så mycket som möjligt under en tid framöver. Det du kan göra för att det ska kännas bättre är till exempel att gå ut på promenader i naturen, tala i telefon med nära och kära, eller hålla kontakt via dator och sociala medier. Här har vi samlat tips på aktiviteter. 

För dig som är 70 år och äldre

Stöd till dig som är företagare

Just nu kan det vara oerhört svårt att vara företagare. Världsläget kring Covid-19 gör att många av er har fått ställa om. I osäkra tider vill vi göra det lätt för dig som företagare att snabbt få hjälp. Vi finns här, och hjälper dig vidare.

Stöd till företagare

För dig som studerar på gymnasiet eller vuxenutbildningen

All undervisning på våra gymnasium och vuxenutbildningar sker just nu på distans. Frågan om studenten är också aktuell. Du hittar samlad information här.

För dig på gymnasiet eller vuxenutbildningen

Så arbetar Kungsbacka kommun med vård och omsorg

Utifrån vårt ansvar som vårdgivare genomför vi nu flera åtgärder. Här kan du läsa mer om vad vi gör för att säkerställa att kunder, brukare och patienter ska påverkas så lite som möjligt.

Så arbetar Kungsbacka kommun med vård och omsorg

För dig som har barn i förskola och grundskola

Kungsbacka kommuns förskolor och grundskolor är fortsatt öppna som vanligt. Här har vi samlat aktuell information för dig som vårdnadshavare. 

För dig som har barn i förskola och grundskola

Om evenemang, kultur och mötesplatser

Regeringen har infört förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för mer än 50 personer för att förhindra spridningen av coronaviruset. Vi följer de riktlinjer som finns och anpassar vår verksamhet och våra evenemang därefter. Här kan du läsa mer om detta.

Om evenemang, kultur och mötesplatser

Högtider och firande

Vårens högtider blir annorlunda i år, oavsett om det handlar om kulturella eller religösa högtider. Istället för att träffa nära och kära, måste vi tänka på att skydda varandra från smittspridning.

Med anledning av den rådande situationen har Myndigheten för stöd till trossamfund och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap bett företrädare för olika trossamfund att informera om coronaviruset covid-19.

Trossamfundsledare talar om covid-19

Öppet brev till Kungsbackas invånare

I det öppna brevet till Kungsbackas invånare som publicerades den 18 mars kan du läsa om hur vi tillsammans möter utmaningarna vi står inför. 

Till dig, invånare i Kungsbacka kommun - vi möter utmaningen tillsammans

Pressträffar

Vi håller löpande pressträffar för att informera om aktuella frågor kopplade till coronaviruset covid-19. Träffarna hålls på torsdagar klockan 10.

Du kan följa dem live via youtube eller se filmklippet i efterhand 

Var källkritisk och sprid inte rykten

Tillsammans är vi många som just nu arbetar sida vid sida för att hantera konsekvenserna av det som händer i samhället och för att minska smittspridningen. Kommunen kommunicerar kontinuerligt om information som rör våra verksamheter. 

Det är viktig att du håller dig uppdaterad kring bekräftad information från myndigheter. Vi har alla ett ansvar att förhindra ryktesspridning, det är speciellt viktigt i det läget vi befinner oss i nu.

Våra viktigaste råd:

  • Använd sunt förnuft i sociala medier.
  • Var källkritisk. Sprid inte rykten.
  • Tänk på att viktig information kan dröja.

Följ läget direkt hos ansvariga myndigheter

För bekräftad och aktuell information om samhällsläget uppmanar vi dig att vända dig direkt till ansvariga myndigheters informationskanaler. Du hittar länkar till dem längre ned på denna sidan.

Andra bra kanaler att följa för aktuell information är vårt nyhetsbrev och vår facebooksida

Nyheter från Kungsbacka kommun angående covid-19

Följ läget för covid-19 med bekräftad och aktuell information från ansvariga myndigheter

Kontakta gärna